Primele infecții COVID-19 din Italia datează din ianuarie

224
Primele infecții COVID-19 din Italia datează din ianuarie - pageheader-1587742095.jpg


Primele infecții COVID-19 din Italia datează din ianuarie, conform unui studiu științific prezentat vineri, ce aduce noi informații referitoare la originile epidemiei din una dintre cele mai afectate țări, informează agerpres.ro.


Italia a început testarea oamenilor după diagnosticarea primului pacient local, la 21 februarie în Codogno, o mică localitate din regiunea Lombardia.


Cazurile și decesele au luat amploare imediat după aceea în Italia, oamenii de știință bănuind că virusul era prezent, neobservat, de câteva săptămâni.


Stefano Merler de la Fundația Bruno Kessler a declarat în cadrul unei conferințe de presă cu înalte autorități sanitare italiene că institutul său a analizat primele cazuri cunoscute și a tras concluzii clare din ritmul ulterior de contagiune.


"Ne-am dat seama că existau multe persoane infectate în Lombardia cu mult înainte de 20 februarie, ceea înseamnă că epidemia a început mult mai devreme", a spus el.


"În ianuarie cu siguranță, dar poate chiar înainte. Nu vom ști niciodată", a precizat el, adăugând că explozia imediată a numărului de cazuri sugerează că virusul a fost probabil adus în Italia mai degrabă de un grup de oameni decât un singur individ.


Italia a fost prima țară occidentală care s-a confruntat cu boala virală, care a apărut în China la sfârșitul anului trecut și s-a răspândit în toată lumea.


Autoritățile italiene au înregistrat aproximativ 190.000 de cazuri confirmate și 25.500 de decese.


În încercarea de a preveni răspândirea epidemiei, Italia a suspendat traficul aerian în și din China la 31 ianuarie, după ce doi turiști chinezi au fost testați pozitiv la Roma. Însă oamenii de știință cred că a fost, probabil, prea târziu.


O altă echipă de oameni de știință din Italia a avansat ideea că noul coronavirus este posibil să fi ajuns în Italia din Germania, nu direct din China, în a doua jumătate a lunii ianuarie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6687 secunde