Concurs Focuri de armă pe mare pentru oprirea unui pescador turcesc

591
Focuri de armă pe mare pentru oprirea unui pescador turcesc - 95681e2981bc11b7c6d2276f61d68064.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din Constanța au tras, ieri dimineață, 68 de cartușe pentru a captura pescadorul turcesc Efeler 1, care se afla în apele Mării Negre. Membrii echipajului au fost văzuți în timp ce ridicau mai multe plase de pescuit la bord, în zona exclusiv economică a României, la aproximativ 60 de mile marine de Portul Constanța.
Oamenii legii care se aflau pe nava MAI 1104 au efectuat somațiile legale, însă marinarii au refuzat să oprească pentru efectuarea controlului. Drept urmare, oamenii legii au cerut sprijinul colegilor care se aflau pe o altă navă, fiind declanșate procedurile specifice pentru reținerea navei suspecte.
Pentru că nu au răspuns la somațiile legale, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Constanța, comisarul șef Adrian Burcea, s-au tras 49 de cartușe calibrul 7,62 mm și 19 cartușe calibrul 14,5 mm.
În cele din urmă, pescadorul turcesc a fost oprit, dar din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile nu s-a putut efectua un control la bordul navei.
Niciunul dintre marinari nu a fost rănit, ambarcațiunea fiind atinsă de focurile de armă în zona motoarelor. Tocmai din această cauză, a fost ne-voie ca pescadorul să fie remorcat de navele Poliției de Frontieră până în Portul Constanța, iar polițiștii de frontieră au urcat la bord. În urma verificărilor, s-au găsit mai multe plase de pescuit, însă nici urmă de pește. "De obicei, atunci când marinarii sunt somați, tocmai de aceea nu opresc, ca să aibă timp să arunce peștele de la bord", a explicat comisarul șef Adrian Burcea. El a mai precizat că oamenii legii au întocmit dosare penale pe numele comandantului navei și al proprietarului vasului. Cei doi sunt acuzați de pescuit ilegal fără autorizație în apele teritoriale românești. După ce vor fi audiați, toți cei nouă marinari găsiți la bord vor fi repatriați.
De la începutul anului și până în prezent, acesta este cel de-al patrulea pescador turcesc depistat de polițiștii de frontieră în apele teritoriale românești având la bord marinari ce pescuiau fără autorizație.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Februarie 2010
Stire din Eveniment : Arestați pentru că vânau ilegal mistreți
Pagina a fost generata in 3.1228 secunde