Folosiți centura de siguranță? Polițiștii au dat peste 18.000 de sancțiuni într-o singură săptămână!

193
Folosiți centura de siguranță? Polițiștii au dat peste 18.000 de sancțiuni într-o singură săptămână! - x-centura-de-siguranta-1679051552.jpg

Articole de la același autor

În conformitate cu Programul Operațiunilor Europene 2023 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), în perioada 6 – 12 martie, a fost organizată acțiunea „SEATBELT”, pentru verificarea folosirii centurilor sau a dispozitivelor de siguranţă omologate. În acest context, Direcția Rutieră a desfășurat activități specifice conform obiectivelor stabilite la nivel european, urmărind, totodată, și respectarea normelor rutiere privind utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, precum și a celor privind utilizarea căștilor de protecție omologate. Astfel, în cadrul acțiunii, au fost controlate 61.179 de autovehicule și au fost aplicate peste 18.000 de sancțiuni contravenționale pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate.

Dintre cele 18.254 de sancțiuni contravenționale pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate, polițiștii au aplicat 17.075 de sancțiuni conducătorilor de autovehicule, 762 de sancțiuni au fost aplicate pasagerilor care ocupau locul din față, 262 de sancțiuni au fost aplicate pentru neutilizarea dispozitivelor de fixare în scaune pentru minori și 155 de sancțiuni au fost aplicate pasagerilor care ocupau locurile din spate.

De asemenea, au mai fost aplicate 2.247 de sancțiuni conducătorilor de autovehicule care utilizau telefonul mobil fără dispozitiv tip „mâini libere”, 49 de sancțiuni conducătorilor de autovehicule care utilizau telefonul mobil fără dispozitiv tip „mâini libere” concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulația vehiculelor, 45 de sancțiuni contravenționale conducătorilor de motociclete/mopede și 11 sancțiuni persoanelor transportate pe acestea.

Totodată, au fost identificate 6 cazuri în care au fost depistate droguri și au fost constatate 40 de infracțiuni de altă natură.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5362 secunde