Fondul Proprietatea renunță la procesul intentat Poștei Române

131

Articole recomandate

Fondul Proprietatea a renunțat la acțiunea în instanță îndreptată împotriva Companiei Naționale Poșta Română, care contestase schimbarea ultimilor trei membri din Consiliul de Administrație al companiei, numiți conform legislației privind guvernanță corporativă, a anunțat, luni, compania. 


"Contestarea în instanță din partea Fondului Proprietatea fusese depusă la Tribunalul București, atât pe cale de ordonanță președințială, cât și pe cale de proces civil. La data de 23 noiembrie 2017, Tribunalul București a dat câștig de cauză Poștei Române, în primă instanță, prin respingerea ca nefondată a pretențiilor reclamantei (Fondul Proprietatea). La data de 6 decembrie 2017, Poșta Română înregistra un alt câștig de cauză în judecarea ordonanței președințiale când, un alt complet de judecată a respins, în primă instanță, cererile acționarului minoritar cu privire la invalidarea Hotărârii AGA prin care sunt revocați din funcție trei membri din CA-ul companiei", se menționează în comunicatul Poștei Române.


Fondul Proprietatea (FP) a dat în judecată compania "Poșta Română", în luna octombrie, pentru că schimbase trei membri ai Consiliului de Administrație, dar CNPR a câștigat în instanță procesul cu acționarul său minoritar.


Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale sublinia într-un comunicat din 13 decembrie că Fondul contestase schimbarea membrilor CA, deși niciunul dintre cei înlocuiți nu era din partea Fondului.


De asemenea, reprezentanții ministerului de resort au afirmat atunci că Fondul Proprietatea obstrucționează capitalizarea Poștei Române, singura alternativă înaintată de către acționarul minoritar pentru salvarea operatorului național poștal fiind declararea insolvenței companiei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3369 secunde