Judecat penal alături de Radu Mazăre

Fostul senator Alexandru Mazăre a plecat și el în Madagascar. Promite că se întoarce

499
2
Fostul senator Alexandru Mazăre a plecat și el în Madagascar. Promite că se întoarce - fostulsenatoralexandrumazare1-1515434213.jpg

Articole de la același autor

Fostul senator Alexandru Mazăre a plecat în vacanță în Madagascar, acolo unde se află și fratele lui, Radu Mazăre, a anunțat, ieri, avocatul său la Înalta Curte de Casație și Justiție. Luni, la Instanța supremă, era programat un nou termen într-un dosar în care frații Mazăre sunt acuzați de fapte de corupție în legătură cu construirea de locuințe sociale în campusul "Henri Coandă" din Constanța.

Plecat în Madagascar unde încearcă să obțină azil politic, Radu Mazăre a fost reprezentat în instanță de un avocat, care a depus la dosar o scrisoare a fostului primar. Potrivit Agerpres, Alexandru Mazăre nu s-a prezentat nici el la proces, iar avocatul său a anunțat că este plecat în vacanță în Madagascar, însă a promis că se întoarce pe data de 10 ianuarie.

Totodată, judecătorii au constatat că un martor care trebuia să fie audiat la acest termen, Julien Starosta, fost angajat al firmei Shapir Structures, nu a fost găsit la domiciliu, existând informații că el a plecat din țară și s-a angajat în străinătate.

Cel de-al treilea inculpat din proces, omul de afaceri Avraham Morgenstern, este dispărut de aproape opt luni din România, el fiind prins recent în Argentina, de unde autoritățile române încearcă să-l extrădeze.

În aprilie 2016, fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și fals în declarații, în timp ce fratele său, Alexandru Mazăre, este acuzat de complicitate la luare de mită și fals în declarații. De asemenea, Avraham Morgenstern este judecat pentru dare de mită. Acuzațiile au legătură cu programul de construire de locuințe modulare grupate în campusul social "Henri Coandă", lansat în anul 2011 și aprobat prin hotărâre a Consiliului Local Constanța.

"Pe fondul demarării acestui proiect, inculpatul Morgenstern Avraham, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, a dorit să își asigure câștigarea licitației ce urma să fie organizată. Astfel, în cursul anului 2011, omul de afaceri i-a remis primarului municipiului Constanța, Mazăre Radu Ștefan, suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câștigarea licitației ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro)", susțin procurorii.

Potrivit DNA, din suma totală de 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferați către contul personal al primarului Mazăre și 80.000 de euro către contul pus la dispoziție de fratele său, Alexandru Mazăre, ambele deschise la o bancă din Israel. Banii, primiți în mai multe tranșe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparținând unor societăți off shore deschise la bănci din străinătate. În schimbul acestor sume, Radu Mazăre a efectuat o serie de demersuri ce intrau în sarcina atribuțiilor sale de serviciu, respectiv inițierea unor hotărâri de consiliu local prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziție sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de inculpatul Avraham Morgenstern. 

Comentează știrea

Chestii....
9 ianuarie 2018
Mi-au dat lacrimile

Măzărel,Muc ce Mic vine inapoi.Chestii pentru prosti.

Man
9 ianuarie 2018
Poate pleaca si Dragnea intr-un ''mic concediu '' !

Deja mi se face mila de locuitorii Madagascarului .....nici nu stiu saracii cei asteapta , se vor trezi vanduti cu tot cu insula !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.76 secunde