Fostul deputat Gabriel Bivolaru rămâne în arest, alături de ceilalți membri ai grupării sale

149
Fostul deputat Gabriel Bivolaru rămâne în arest, alături de ceilalți membri ai grupării sale - fondfurtpetrolbivolaru2137571803-1376030143.jpg
Curtea de Apel Constanța a menținut mandatele de arestare emise în cazul lui Gabriel Bivolaru și al celorlalte trei persoane și a dispus arestarea și a celorlalți șase membri ai grupării specializate în furt de combustibil pentru care Tribunalul Constanța decisese cercetarea în libertate.




Magistrații Curții de Apel Constanța au judecat, joi, recursurile depuse de inculpații Gabriel Bivolaru, Marin Chihaia, Gheorghe Mangalea și Adrian Arhire împotriva măsurii de arestare preventivă, pe care le-au respins ca nefondate, transmite corespondentul MEDIAFAX.


De asemenea, instanța de judecată a admis recursul înaintat de procurori împotriva deciziei de cercetare în libertate a celorlalți șase membri ai grupării, Viorel Luca, Marius Ciprian Poenaru, Paul Boamfă, Romeo Ovidiu Meridicos, Petronel Dimofte și Marius Ionuț Matei și a dispus emiterea de urgență a mandatelor de arestare preventivă pe numele acestora, pentru câte 29 de zile.


Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, fostul deputat Gabriel Bivolaru și ceilalți nouă membri ai grupării sale sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, evaziune fiscală și spălare de bani. Ei sustrăgeau țiței din conductele societății Conpet prin folosirea instalațiilor artizanale de perforare, încărcau și transportau produsul petrolier în cisterne-bazin de 30 de tone disimulate în remorci de cereale sau în recipiente ascunse într-o autoutilitară, de unde erau transferate într-o cisternă, apoi îl duceau în depozitele rafinăriei unui antrepozit fiscal din orașul Năvodari. Aici, produsul petrolier sustras era introdus în mod fraudulos în circuitul comercial de către Gabriel Bivolaru, scrie Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4844 secunde