Fostul polițist de frontieră Silviu Corbeanu - denunțătorul avocatului constănțean arestat la București!

977
Surpriză de proporții în dosarul în care avocatul constănțean Adrian Valeriu Mihai a fost arestat preventiv, în urmă cu două zile, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență! Cel care l-a "turnat" și apare ca denunțător în dosarul întocmit de Direcția Națională Anticorupție - București nu este altul decât fostul polițist de frontieră Silviu Corbeanu, care a ajuns, în ultimii ani, să fie cercetat, judecat, chiar condamnat în unele dintre dosarele penale pe care le-a avut pe rolul instanțelor constănțene. 


Din câte se pare, Silviu Corbeanu a fost apărat, în faza de urmărire penală, de către avocatul Adrian Valeriu Mihai, în dosarul în care Corbeanu este acuzat de o afacere ilegală cu buldoexcavatoare, descoperită de anchetatori în 2010, ce ar fi creat prejudicii foarte mari. La acel moment, Corbeanu a fost arestat, alături de alți complici de-ai săi.

Se pare că Silviu Corbeanu a fost nemulțumit de serviciile avocatului Adrian Valeriu Mihai, motiv pentru care, ulterior, a ales să îl denunțe, în mai multe rânduri la parchet. Dar de aici și până la arestarea sa pentru trafic de influență este totuși cale lungă… Lucru cert este că, în mai bine de un an și jumătate de când Corbeanu îl "vânează" pe Adrian Valeriu Mihai cu plângeri peste plângeri, procurorii DNA au fost "convinși" să acționeze.

Potrivit ordonanței de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori, în perioada februarie 2011 - iunie 2012, Adrian Valeriu Mihai ar fi pretins de la denunțător 8.000 de euro din care a primit 2.500 de euro și acte de înstrăinare fictivă de bunuri pentru suma de 20.000 de lei (cu rol de a garanta primirea ulterioară a banilor). În schimb, Adrian Valeriu Mihai ar fi promis că va interveni pe lângă organele judiciare penale, astfel încât denunțătorul să beneficieze de înjumătățirea pedepsei în dosarul penal în care era cercetat în acea perioadă.

Avocatul lui Adrian Mihai Valeriu, Cătălin Dancu, ne-a declarat că nu există nicio probă prin care să fie demonstrată vinovăția apărătorului constănțean. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2878 secunde