Fostul polițist de la Transporturi, Claudiu Bucur, face pe bibliotecarul la penitenciar

1950
Fostul polițist de la Transporturi, Claudiu Bucur, face pe bibliotecarul la penitenciar - 14a6038d23924c4761ebfa9f6fc7d89f.jpg
Fostul comisar se află, încă, în ispășirea unei pedepse cu închisoarea, de un an și 10 luni, pentru luare de mită

La data de 25 ianuarie, fostul polițist de la Transporturi, comisar Claudiu Bucur, condamnat definitiv la pedeapsa de un an și 10 luni de închisoare cu executare, pentru luare de mită, a fost prezentat Comisiei de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, el îndeplinind condițiile pentru a ieși din pușcărie.

Următorul pas este judecarea cererii privind liberarea condiționată de către instanțele de judecată, după care Bucur va fi liber să plece acasă.
Claudiu Bucur fusese transferat, de altfel, din luna septembrie 2009, la Unitatea Penitenciar Poarta Albă. El a fost selectat la muncă de către unitatea amintită, mai ales că îndeplinea următoarele condiții: "se afla încadrat în regimul de executare a pe-depsei semideschis, nu are antecedente penale, manifestă conduită corespunzătoare. Propunerea a fost aprobată de Administrația Națională a Penitenciarelor cu nr. 240456/23.09.2009", după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al unității, Simona Dumitrescu.
Munca pe care Bucur o prestează în penitenciar are tangențe… culturale. Potrivit Simonei Dumitrescu, "Claudiu Bucur a fost planificat la muncă pentru des-fășurarea activităților educative - activități organizate la club, activități culturale, activități de bibliotecă-distribuire de carte, reviste, activități de ergoterapie (n.r. - DEX - Metodă de tratament a unor boli psihice în care munca depusă de bolnav constituie factorul activ al vindecării)".
În luna Iulie 2009, comisarul Claudiu Bucur, de la Poliția Transporturi Constanța, a fost condamnat definitiv la un an și 10 luni de închisoare cu executare, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.
Comisarul Claudiu Bucur, de la Poliția Transporturi, a fost prins în flagrant, la începutul lunii decembrie 2008, primind mită.
Alături de Bucur a fost judecat și Dănuț Mitiș, pe care judecătorii l-au condamnat la un an de închisoare cu suspendare condiționată. Tot prin decizia respectivă, Bucur este obligat să returneze suma de 3.000 de euro, sau contravaloarea ei în lei.
La începutul lunii decembrie 2008, magistrații de la Curtea de Apel București au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a comisarului Claudiu Bucur, de la Secția Regională de Poliție Transporturi Constanța, care a fost reținut, la data de 1 decembrie 2008, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) București, în urma unui flagrant, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.
Potrivit DNA, comisarul Claudiu Bucur, în calitate de ofițer de poliție judiciară în cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, în cursul lunii noiembrie 2008, ar fi pretins și primit de la o persoană fizică suma totală de 15.000 de euro, pentru ca, în schimb, să efectueze cercetări penale care să-i fie favorabile persoanei denunțătoare.
La data de 1 decembrie 2008, Claudiu Bucur a fost prins în flagrant de procurori, în localitatea Hârșova, după ce a primit suma totală de 11.000 de euro și 4.000 de lei, diferența de bani - 3.000 de euro - fiind primită anterior.
Amintim că și fostul șef de la Poliția Transporturi Constanța, Ioan Bucur, a fost condamnat, în 2008, la un an de închisoare, tot pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4198 secunde