Fostul șef al CJAS, trimis în judecată pentru opt infracțiuni de luare de mită

404
Fostul șef al CJAS, trimis în judecată pentru opt infracțiuni de luare de mită - poteleanu-1448648082.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au finalizat cercetarea în dosarul în care Dragoș Poteleanu este acuzat de luare de mită. Magistrații au dispus trimiterea în judecată și au trimis dosarul la Tribunalul Constanța care urmează să stabilească primul termen al procesului.

Dacă inițial, anchetatorii au stabilit că Poteleanu ar fi luat 57.000 de euro, 15.500 de lei, dar și servicii medicale pentru el și pentru rudele sale apropiate, în urma anchetei s-a stabilit că în total a luat 102.300 euro și 24.000 lei. Acesta este acuzat de procurorii DNA de opt infracțiuni de luare de mită, fiind în arest preventiv.

"În perioada 2012 - 2015, inculpatul Poteleanu Dragoș, în calitate de director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța, a pretins și primit de la reprezentanții unor entități medicale private (denunțători în cauză), sumele totale de 102.300 euro și 24.000 lei și servicii medicale pentru sine și rude apropiate (într-unul dintre cazuri serviciile respective s-au ridicat la suma de circa 3.000 euro).

Aceste foloase necuvenite au fost pretinse și primite de către inculpat, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale pres-tate de unitățile respective", au precizat procurorii DNA.

Totodată, procurorii au decis să pună sechestru pe unele bunuri mobile și imobile, inclusiv asupra conturilor bancare ale lui Poteleanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4978 secunde