FOTO. Furtunile au făcut ravagii, în România! Peste 100 de localităţi, afectate de ploi şi grindină

707
FOTO. Furtunile au făcut ravagii, în România! Peste 100 de localităţi, afectate de ploi şi grindină - furtuna-1718350688.jpg

Articole de la același autor

Un număr de 107 localităţi din 20 de judeţe au fost afectate, în ultimele 24 de ore, de fenomenele hidrometeorologice, a informat vineri dimineaţa Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.




Judeţele afectate au fost Alba, Argeş, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Vâlcea şi municipiul Bucureşti, zone în care IGSU a intervenit pentru evacuarea apei din 131 de case, şase anexe gospodăreşti, 110 curţi, 25 de beciuri, 84 subsoluri de bloc, 101 străzi, şase instituţii publice, opt operatori economici.


Totodată, echipajele operative au derulat misiuni pentru degajarea a 31 de elemente de construcţie, 191 de copaci doborâţi de vânt, 26 de stâlpi căzuţi pe carosabil, fiind avariate nouă case, două anexe, trei instituţii publice, 17 blocuri şi 129 de autoturisme.




Din cauza copacilor căzuţi pe carosabil, circulaţia rutieră a fost temporar blocată pe un drum naţional (DN 15E/Mureş) şi pe cinci drumuri judeţene (DJ 503/Teleorman, DJ 504/Teleorman, DJ 504B/Teleorman, DJ 506/Teleorman şi DJ 543/Suceava), iar echipe specializate s-au aflat în teren pentru remedierea situaţiei şi reluarea traficului rutier.


De asemenea, pentru preîntâmpinarea situaţiilor care să pună în pericol vieţi şi bunuri, la nivel naţional au fost transmise 40 de mesaje de avertizare a populaţiei prin intermediul sistemului RO-ALERT, în 19 judeţe şi municipiul Bucureşti.


Au fost activate Centrele Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei prin operaţionalizarea Grupelor Operative la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din 16 judeţe - Alba, Argeş, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Olt, Tulcea, Teleorman, Vâlcea - şi municipiul Bucureşti.




În Drobeta Turnu Severin, din judeţul Mehedinţi, şi în municipiul Bucureşti echipajele specializate au intervenit pentru recuperarea celor cinci persoane aflate în autoturismele surprinse de cantitatea mare de apă.


În prezent, conform IGSU, pompierii bucureşteni se află în teren şi intervin pentru înlăturarea efectelor meteo.




sursa fotografii: IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania Facebook


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2919 secunde