Video FOTO-VIDEO. ARDE ARHIEPISCOPIA CONSTANȚEI! Pompierii intervin CONTRACRONOMETRU pentru a stinge FOCUL DEVASTATOR

3925

Articole de la același autor

UPDATE. Incendiul a fost stins după miezul nopții, mai precis în jur de 1.30, după ce la fața locului au ajuns peste 20 de autospeciale din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Ambulanței, Primăriei Constanța și a doi operatori privați. Flăcările devastatoare au mistuit mansarda Arhiescopiei Tomisului pe o suprafață de 800 metri pătrați, căci s-au răspândit cu repeziciune, favorizat și de faptul că mansarda era confecționată din lemn.

„La ora 21.52 de minute prin apel 112 am fost solicitați să intervenim la un incendiu izbucnit la mansarda Arhiepiscopiei Constanța. La locul solicitării au fost alocate șapte autospeciale cu apă și spumă, cinci autospeciale de lucru la înălțime, o descarcerare, patru echipaje SMURD, o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Constanța, iar de la primărie și de la doi operatori privați din Constanța au venit în sprijin trei cisterne cu apă și o autospecială de stingere cu apă și spumă. De la ISU Tulcea și ISU Ialomița au venit câte o autospecială de stingere cu apă și spumă și câte o autospecială de lucru la înălțime, dar acestea au rămas în subunitățile noastre, pentru asigurarea altor intervenții, în caz de nevoie.

La locul intervenției nu au fost victime care să necesite îngrijiri medicale sau transport la spital. Incendiul a fost localizat la ora 00.02 minute. În urma incendiului, a ars mansarda pe o suprafață de 800 metri pătrați, la ora 1.27 minute incendiul a fost lichidat, dar echipajele au rămas la locul solicitării, pentru îndepărtarea tuturor efectelor negative”, a afirmat Răzvan Parconie, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea. 



În momentul izbucnirii incendiului, potrivit preotului Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, în clădire se aflau aproximativ 15 monahi, care au încercat inițial să stingă flăcările, dar pentru că acestea se răspândeau, s-au autoevacuat. „Rămâne să vedem de la ce anume a pornit, dacă a fost vorba despre instalația electrică sau de la o lumânare, cum s-a sugerat. A mai sugerat cineva că ar fi vorba despre o mână criminală, dar această variantă o excludem. În interior erau vreo 15 – 16 monahi, ceilalți erau la slujbă. Au încercat să izoleze focul, dar curenții de aer erau foarte puternici, mai ales la mansardă. Mansarda este construită pe o suprastructură de lemn, precum la Notre-Dame, mai erau și bunurile personale, textile, mobila de lemn. Nu vorvim despre documente oficiale, acestea sunt la câteva etaje mai jos, rămâne să evaluăm ulterior, dacă au fost afectate de apă, dar nu cred.

Clădirea este una de patrimoniu, este dotată cu stingătoare, pompierii pot să confirme, cei de la ISU Dobrogea veneau și controlau. Nu știu dacă, conform legii, trebuiau avize. Și Notre Dame a ars destul de repede, când este vânt puternic accelerează incendiul”, a afirmat preotul Eugen Tănăsescu.

În momentul izbunirii focului, ÎPS Teodosie se afla în Catedrala Sfintii Petru și Pavel, unde se desfășura o slujbă religioasă. Din fericire, flăcările nu s-au extins și la catedrală, pompierii afirmând încă de la început că există o mică posibilitate ca acest fapt să se întâmple, căci între cele două clădiri este distanță.



UPDATE.  O lumânare ar fi cauza izbucnirii focului. 


UPDATE. Flăcările sunt uriașe. Zeci de pompieri intervin la stingerea incendiului.


Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” Constanța au fost solicitați să intervină la un incendiu produs în zona Peninsulară, la sediul Arhiepiscopiei Tomisului.


Conform primelor date, incendiul a pornit de la mansarda sediului Arhiepiscopiei Tomisului, dar s-a extins cu repeziciune.














UPDATE. Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, spune că focul a afectat mansarda clădirii, dar pompierii se luptă să izoleze focul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.77 secunde