Fug ca dracul de tămâie de radare și "pândele" poliției. "Nu ne deranjează să dea flash!"

6990
4
Fug ca dracul de tămâie  de radare și

Articole de la același autor

O parte a șoferilor constănțeni continuă să-și exprime nemulțumirile legate de acțiunile polițiștilor, indiferent de natura acestora. 


Pentru a "contracara" aparatele radar montate pe mașinile neinscripționate sau filtrele Poliției, șoferii se descurcă cum pot, prin flash-uri de atenționare, aplicații, grupuri în care anunță prezența, iar exemplele pot continua. Au fost cazuri în care inclusiv echipajele de poliție au fost avertizate prin flash-uri de către colegii de trafic, semn că prin apropiere era un radar. 


De-a lungul timpului, în județ au fost mai multe autoturisme neinscripționate dotate cu aparate radar, care au lăsat pietoni o sumedenie de șoferi. La ora actuală, doar o singură mașină este folosită de polițiști pentru a prinde șoferii care nu respectă legea. Totuși, polițiștii afirmă că nu sunt deranjați când văd constănțeni care fac poze cu mașina neinscripționată, pe care le distribuie pe internet, pentru a-i avertiza pe șoferi asupra "pândelor". 


"Pe noi nu ne deranjează faptul că au apărut poze cu mașina neinscripționată, dotată cu radar, pe rețelele de socializare. Nu ne deranjează nici când șoferii își dau flash-uri și nici când sunt folosite aplicații sau când se anunță unde sunt organizate filtre de poliție. Pe noi ne interesează, când tragem linie, să avem mai puține accidente. România și-a asumat la nivel european să scadă riscul acciden-telor, dar nu și-a asumat să crească numărul amenzilor", a declarat, pentru "Cuget Liber", comisarul Ciprian Sobaru, șeful Biroului Accidente din cadrul Serviciului Rutier Constanța. 


Spre deosebire de țările vestice, acolo unde radarele sunt disimulate într-o multitudine de locuri, în România aparatele sunt mai la vedere, iar polițiștii nu se feresc de priviri și nici nu împiedică în vreun fel avertizările de orice natură. Totul pentru ca, la sfârșitul anului, numărul victimelor și cel al accidentelor mortale să fie unul cât mai mic. 


"Autoturismul neinscripționat dotat cu radar nu este o noutate. Au existat și vor fi în continuare. Ușurința cu care circulă informațiile în toate mediile a făcut ca mașinile dotate cu radar să nu constituie vreun secret. La noi, tehnologia radar este de așa natură, încât se poate vedea aparatul fără prea mare greutate. Nu avem interes să crească numărul amenzilor. Banii din amenzi se duc la bugetele locale. Dacă oamenii își dau flash-uri și anunță pe grupuri de Facebook radare, dar circulă cu 40-50 km/h, noi suntem mulțumiți", a mai precizat Ciprian Sobaru.  


Comentează știrea

Cetatean
5 ianuarie 2017
Fug... Dar de ce fug, si cine?

Cei mai multi fug pentru ca nu sunt in regula...bauti, fara permis, sau fara taxe. Ca doar avem destui! Si mai nou li se permite sa conteste in instanta, unde probabil au si castig de cauza. Asta daca se ajunge la sanctiuni si nu ia politistu spaga !

carlos
5 ianuarie 2017
Minti!!!!

Domnule, Se pare ca minti si-i mai induci si pe altii in eroare. Pentru depasirea cu 20-30 km/h a regimului de viteza iei amenda si cateva puncte de penalizare...carnetul eventual ti-a fost supendat daca mai abeai si alte contraventii la activ si ai depsait cele 15 punce de penalizare....:( Printre principalele contravenții pentru care polițiștii rutieri aplică puncte de penalizare se numără următoarele: folosirea telefonului mobil în timpul conducerii (exceptându-le pe cele care au dispozitiv de tip "hands free"/"mâini libere") - două puncte de penalizare; depășirea cu 10-20 km/h a limitei legale de viteză - două puncte de penalizare; oprirea neregulamentară - două puncte de penalizare; depășirea cu 21-30 km/h a limitei legale de viteză - trei puncte de penalizare; nepăstrarea unei distanțe corespunzătoare față de vehiculul din față, dacă astfel s-a produs un accident cu pagube materiale - trei puncte de penalizare; staționarea neregulamentară - trei puncte de penalizare; nerespectarea obligației de a se asigura că minorii poartă centuri de siguranță sau sunt transportați în dispozitive de siguranță - trei puncte de penalizare; depășirea cu 31-40 km/h a limitei legale de viteză - patru puncte de penalizare; depășirea cu 41-50 km/h a limitei legale de viteză - șase puncte de penalizare.

carlos sacalul
5 ianuarie 2017
sobaru zice cu bun simt ce zice

dar cum numarul masinilor creste in continuu iar infrastructura e tot aia, n-are cum sa scada numarul accidentelor, e la mintea cocosului. Saracia ucide, rablele, lipsa de autostrazi, lipsa de educatie, toate vin de la o stare materiala precara. Saracia ucide !

carlos santana
5 ianuarie 2017
!

nimic nu ucide mai mult ca necivilizatia sau neamul prost de la volan.

Răspuns la: sobaru zice cu bun simt ce zice
Adăugat de : carlos sacalul, 5 ianuarie 2017
dar cum numarul masinilor creste in continuu iar infrastructura e tot aia, n-are cum sa scada numarul accidentelor, e la mintea cocosului. Saracia...

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Decembrie 2016
Stire din Eveniment : ACCIDENT TERIBIL în Turda
Joi, 22 Decembrie 2016
Stire din Eveniment : Accident TERIBIL pe DN 2
Pagina a fost generata in 0.56 secunde