Fugiți din infernul de acasă, ilegali în țara noastră

302
2

Articole de la același autor

Pentru a doua oară luna aceasta, un grup numeros de emigranți sirieni a încercat să intre ilegal în țara noastră, dinspre mare. Tentativa lor a eșuat însă, fiind depistați la timp de polițiștii de frontieră.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, 26 spre 27 iulie, în jurul orei 22,40, polițiștii de frontieră din cadrul Sistemului Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului la Marea Neagră (SCOMAR) au observat un iaht la aproximativ 15 mile travers de stațiunea Costinești, ce se îndrepta spre mal. Pentru că le-a trezit suspiciuni, oamenii legii au urmărit ambarcațiunea. După aproximativ două ore, respectiv pe la ora 1,00, o șalupă rapidă s-a desprins de iaht și a pornit, în mare viteză, spre malul românesc, spre Costinești.

"Informația a fost transmisă conducerii Gărzii de Coastă, care a dispus de urgență efectuarea unei misiuni complexe, atât pe mare, cu două ambarcațiuni, precum și pe uscat, cu patrule terestre", a pre-cizat Marius Niculescu, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Aproape de ora 3,30, ambarcațiunile Gărzii de Coastă au interceptat, la patru mile marine travers de stațiunea Costinești, iahtul și șalupa rapidă, conduse de doi cetățeni turci. Aceștia reușiseră să debarce pasagerii, respectiv 26 de cetățeni sirieni - mai mulți bărbați, femei și copii -, care au fost găsiți de echipajele terestre ale Gărzii de Coastă pe plajă.

Ambarcațiunile au fost reținute și escortate la sediul Grupului de Nave Mangalia, pentru control amănunțit.

Emigranții sirieni au fost cazați în centrul de reținere din cadrul terminalului de pasageri din Portul Constanța. Aici au fost consultați de o echipă medicală, iar pe parcursul zilei de sâmbătă au fost audiați, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.

Cei doi cetățeni turci sunt acuzați de intrare ilegală în țara noastră, dar și de racolare, îndrumare și călăuzire a mai multor persoane în scopul trecerii frauduloase a graniței. Totodată, sirienii sunt anchetați pentru trecerea frauduloasă a graniței. Polițiștii de frontieră au luat legătura și cu Serviciul de Imigrări, urmând ca emigranții să comunice dacă doresc azil politic.

Reamintim că, la începutul lunii iulie, tot într-un sfârșit de săptămână, un alt grup, format din 33 de cetățeni sirieni, a intrat ilegal în țara noastră, pe la Cap Aurora. Cu toții au fost cazați la centrul de la Galați, după ce au cerut autorităților române azil politic.

Numărul emigranților va crește

Polițiștii de frontieră se așteaptă ca numărul trecerilor frauduloase de graniță să crească. De exemplu, anul trecut nu a fost înregistrat niciun caz de intrare ilegală dinspre mare, iar numai luna aceasta au fost deja două cazuri. Mai mult, se constată și creșterea considerabilă a numărului emigranților, până de curând grupurile numărând câte doi - patru emigranți.

La jumătatea săptămânii trecute, Robert Serry, reprezentantul special al ONU privind procesul de pace în Orientul Mijlociu, afirma că evenimentele care au cuprins Siria riscă să se transforme într-o criză globală. "Regimul de la Damasc continuă să folosească forța militară împotriva civililor, în timp ce continuarea conflictului armat atrage din ce în ce mai mulți luptători proveniți din toate colțurile lumii, crescând posibilitatea izbucnirii unui conflict armat în Orientul Mijlociu", a afirmat oficialul, citat de Belfast Telegraph. Mai mult, oficialul a recunoscut că ONU nu poate face față nevoilor umanitare ale sirienilor.

Comentează știrea

Conspirativul
29 iulie 2013
Perversitate

Asta e vrajeala turceasca, ca sa extinda si in Europa efectele razboiului din Siria. Ei sunt deja afectati, au pe teritoriul lor sute de mii de refugiati. Turcia este o tara supermilitarizata si politieneasca. Cum poti trece prin Turcia, apoi sa intri in port turcesc cu o ciurda de copii, sa-i imbarci si sa ajungi in apele teritoriale romanesti? Au o sumedenie de nave militare de patrulare echipate modern, nu trece nici musca neobservata prin apele lor. Inca o data repet, este vrajeala turceasca a autoritatilor statului turc.

hermes birkin replica kiwi
21 noiembrie 2013
hermes birkin replica kiwi

olivia palermo fake hermes Stiri Eveniment : Fugiți din infernul de acasă, ilegali în țara noastră | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online hermes birkin replica kiwi http://www.raypax.com/hermes-replica-bags-2012.html

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Iulie 2013
Stire din Actual : ISRAELUL și SUA AU ATACAT SIRIA!
Pagina a fost generata in 0.4864 secunde