Din infracțiune în infracțiune

Furau din case ca să-și cumpere mașini, pe care le înmatriculau cu acte false

342
1
Furau din case ca să-și cumpere mașini, pe care  le înmatriculau cu acte false - perchezitiiconstanta-1467737857.jpg

Articole de la același autor

Opt percheziții au avut loc, ieri, în județele Constanța, Alba și Sibiu, ocazie cu care cinci indivizi au fost reținuți de polițiști.

Oamenii legii au luat la puricat domiciliile unor persoane bănuite de furturi calificate, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, instigare la uz de fals și complicitate la spălare de bani. Din cercetări, a reieșit că, în luna ianuarie 2015, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 49 de ani, din municipiile Sebeș, Sibiu și Constanța, ar fi pătruns într-o locuință din municipiul Sebeș, de unde au sustras bunuri și sume de bani.

Se pare că celelalte două persoane, de 51 și 73 de ani, ambele din Sebeș, au fost un ajutor de nădejde pentru cei trei presupuși hoți. Prima a oferit informații despre locație și programul proprietarilor, iar cea de-a doua ar fi sprijinit la spălarea banilor sustrași.

Timp de trei ani, mai exact în perioada 2014 - 2016, cei trei ar mai fi comis și alte furturi din locuințe situate pe raza județului Alba.

Sumele de bani aferente ar fi fost folosite de către persoanele bănuite de comiterea furturilor pentru achiziționarea unor imobile și autovehicule, fie în nume propriu, fie prin persoane interpuse, iar pentru înmatricularea autovehiculelor ar fi fost folosite documente false. Prejudiciul total a fost estimat la 600.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate un imobil, cinci autoturisme, 500 de euro și 5.000 de lei, două arme neletale, muniție, precum și aparatură electronică și electrocasnică.

Polițiștii au pus în executare cinci mandate de aducere. Cele cinci persoane conduse la audieri au fost reținute pentru 24 de ore, acestea urmând să fie prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă.

Comentează știrea

DODO
6 iulie 2016
se poate ?

dca eu novice in birocratie ramn pagubit ca am cumparat o masina cu probleme, ce patesc cei de specialitate care fac actele ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4825 secunde