De la pomana șoferilor, la mila Domnului. Polițiștii au "zburat" cerșetorii din intersecții în curtea bisericilor

1548
4
De la pomana șoferilor, la mila Domnului. Polițiștii au
Au trecut cele trei luni, în urma cărora comisarul șef Tudorel Dogaru, șeful Poliției Municipiului Constanța, ne promitea că nu vom mai vedea cerșetori în principalele intersecții ale orașului și că turiștii nu vor mai fi deranjați de tot felul de persoane, de la copii până la vârstnici invalizi, care le cer de pomană. Ce-i drept, de când a început sezonul estival și până în prezent, din zonele principale ale municipiului au dispărut cei care stăteau cu mâna întinsă, dar a apărut o altă problemă semnalată de constănțeni.

Este vorba de persoanele fără adăpost, care dorm pe trotuar, în zona Tomis III și Tomis Nord. Deși constănțenii au cerut ajutorul polițiștilor pentru rezolvarea acestei probleme, Poliția nu are atribuții în acest sens. Totuși, oamenii legii încearcă să rezolve această problemă prin monitorizarea, amprentarea și fotografierea persoanelor fără adăpost.

"Poliția nu are ce să le facă persoanelor care dorm pe trotuar. Putem interveni în măsura în care încalcă o lege sau un act normativ. Persoanele fără adăpost nu intră în atributul poliției, dar ei sunt trecuți în baza de date și se monitorizează situația din punctul de vedere al posibilităților de încălcare a legii. Poate fi considerată o chestiune deranjantă, dar atât timp cât poliția nu are un instrument și nici abilitatea legală să intervină…", a declarat pentru "Cuget Liber", cms. șef Tudorel Dogaru, șeful Poliției Municipiului Constanța.

Așa cum preciza Tudorel Dogaru în urmă cu aproximativ trei luni, cerșetorii își vor găsi alte locuri pentru a-și practica activitatea, după ce vor fi goniți de polițiști și așa s-a și întâmplat. Tot ceea ce reprezintă lăcașuri de cult situate pe raza județului Constanța reprezintă un punct de interes pentru cerșetori, care profită de mila credincioșilor pentru a-și spori veniturile.

"În intersecții nu mai sunt cerșetori și vă spun unde au «dispărut». Sunt în zona lăcașurilor de cult, în special duminica. S-a produs o migrație și evident că vom interveni și în acele zone. Ei sunt amprentați și fotografiați, ca în măsura în care săvârșesc fapte contravenționale sau penale, să putem să-i identificăm și să-i luăm cât mai repede. La nivelul Poliției municipale, în medie, avem 40 de persoane amprentate și fotografiate pe săptămână, printre care sunt și cei fără adăpost", a mai adăugat Tudorel Dogaru.  

Comentează știrea

Mitu
29 iunie 2016
Toti sunt saraci,unii cu duhul,altii de tot

Romania a saracit enorm dupa evenimentele din 1989. Nu mai exista nimic ,decat o inertie care face ca tara sa mai fie populate inca. Dupa 1989 ,mafiile s-au constituit in partide politice,au incropit institutii chipurile democratice,au lasat libertate de miscare unei populatii entuziaste si naïve,au luat tara in stapanire . Apoi,a inceput distrugerea sistematica,a tot ce inseamna popor,economie,respect pentru sacrificial eroilor si a celor care au construit ceva bun pana la caderea comunismului . S-a instaurat ce avem si azi,un sistem de anihilare nationala a tot ce este uman,vital,frumos si sanatos.Noi nu mai avem cu ce sa ne mandrim,in afara de unele perioade din trecut si de cativa oameni celebri tot din alte vremuri,caci celebritatile de azi se cunosc doar in afara,la noi sunt manelistii si curvele zise vedete,sau politrucii zisi demnitari.Da,avem cersetori. Unii cersesc marintis,altii voturi, dupa care fura en-gross fara sa ceara nimanui.

Paul
29 iunie 2016
Oportunitate foarte serioasã!

Oportunitate foarte serioasã! Lucrezi în timpul liber! Faci bani rapid! Primești instrucțiuni complete! Pentru detalii intra pe site-ul: http://bit.ly/28YIOZa

m
29 iunie 2016
mm

La intrare in Constanta ,la vapor dinspre Ovidiu cred ca sunt niste fantome pentru politie pe care doar ei nu le vad , restul soferilor da.

EGO
7 iulie 2016
CERSETORI

Azi dimineata ,in piata TOMIS III erau vreo patru cersetori cu handicapuri la vedere ,peisajul fiind ,,animat,, si de vanzatori ,,blonzi ,, cu sacose sau portbagaje !!E greu sa faci ordine,cand amatorii de chilipiruri ii incurajeaza !

Pagina a fost generata in 0.5933 secunde