Polițiștii împânzesc Constanța. Se anunță un week-end plin la malul mării

303
Polițiștii împânzesc Constanța. Se anunță un week-end plin la malul mării - politiapestraziledincta-1466183284.jpg

Articole de la același autor

Vremea însorită din acest week-end vine la pachet cu Sărbătoarea Rusaliilor, ocazie numai bună pentru români să-și facă bagajele și să vină la mare. Încă de ieri, de la prânz, traficul spre stațiunile de pe litoral se desfășura cu dificultate, din cauza afluxului foarte mare de turiști. 


Pentru a împiedica producerea evenimentelor neplăcute, peste 300 de polițiști și peste 100 de jandarmi se vor afla în stradă, în localitățile urbane și rurale din județul Constanța.


Astfel, polițiștii de la ordine publică, de la Rutieră, polițiștii de investigații criminale sau cei de la investigarea fraudelor se vor afla la datorie, pentru a le asigura, atât turiștilor cât și localnicilor, o minivacanță lipsită de incidente. 


Așadar, nu vă speriați dacă în apropierea bisericilor, cluburilor, locurilor aglomerate vedeți polițiști, căci oamenii legii vor acționa în dispozitive mixte de ordine și siguranță publică, alături de efective de jandarmi. 


Pe drumurile publice, polițiștii de la rutieră vor face tot posibilul să mențină traficul fluent și să le vină de hac șoferilor indisciplinați sau vitezomani.


Liber la distracție
Măsurile luate de oamenii legii vor fi cu atât mai aspre cu cât în acest sfârșit de săptămână are loc, pe terenul Voința, turneul de fotbal Tomis Challenge Cup. Mai mult, sâmbătă și duminică, jandarmii vor asigura măsuri de ordine publică la manifestările cultural-artistice ocazionate de sărbătorirea Zilelor comunei Rasova (18 iunie-Cochirleni, 19 iunie-Rasova). Duminică, jandarmii constănțeni vor avea în vedere desfășurarea în condiții de siguranță a Crosului Olimpic, eveniment sportiv ce va avea loc începând cu ora 10.00, pe un traseu cuprins între Sala Sporturilor și Radio Constanța.


În aceeași zi, oamenii legii vor asigura măsuri de ordine publică la evenimentul sportiv Skirtbike, ce va avea loc începând cu ora 17.00. Tot duminică, jan-darmii vor fi prezenți la Tortoman pentru a veghea la desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentelor prilejuite de Ziua comunei Tortoman.


Traficul spre litoral, monitorizat din elicopter
Peste 400 de aparate radar vor fi pe străzile României, în perioada minivacanței de Rusalii, iar pe drumurile care converg către mare vor beneficia de sprijinul a două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog. 


"Pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudini prudente în trafic, po-lițiștii rutieri vor acționa cu 421 de aparate radar în întreaga țară, inclusiv echipamentele de ultimă generație (dispozitivele True Cam). Având în vedere numărul mare de turiști care vor petrece aceste zile pe litoral, structurile Poliției Rutiere vor acorda o atenție deosebită fluidizării circulației pe drumurile care converg către mare, beneficiind de sprijinul aerian a două elicoptere IGAv pentru monitorizarea traficului și coordonarea echipajelor de la sol", a precizat Dajbog. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3278 secunde