Dezamăgirea directorului Centrului "Th. Burada":

"Ne luptăm cu morile de vânt, dar nu renunțăm!"

1420
14
La începutul acestei veri, Centrul Cultural "Theodor Burada" s-a mărit considerabil prin cuprinderea a încă două entități, respectiv Direcția de film, devenită Secția de exploatare a filmului, și reînființarea Ansamblului "Brâulețul". 


"Aceste două noi secții sunt foarte importante, mai ales că pentru reîn-ființarea ansamblului ne-am luptat foarte mult. Înființat în anul 1957, acesta a fost desființat în 2010, iar acum ne este foarte greu, pentru că nu găsim amatori și oameni competenți pe cât ne-am fi dorit pentru posturile de dansatori și instrumentiști în orchestră. Foarte adevărat că și salariile sunt mizerabile, pentru cei cu studii medii fiind vorba de salariul minim pe economie. Indiferent de vechime, indiferent de experiența profesională. Este chiar dezolant și dezamăgitor să-i convingi. Am făcut concursul o dată, îl vom mai repeta la sfârșitul lunii iulie și sperăm să reușim să demarăm un proiect frumos. Ne-am dori o lansare frumoasă pe la sfârșitul lunii august, așa cum ar merita un ansamblu atât de așteptat și de dorit. Am obținut și colaborarea unui dirijor important, Cristian Obrejan, directorul Centrului de promovare a culturii tradiționale de la Slobozia, conducător de ansamblu foarte important, cu o experiență extraordinară", declara directorul Doina Voivozeanu. 


Cu tristețe, managerul de origini din Botoșani mărturisea că a constatat că zona noastră nu are o apetență deosebită pentru fenomenul cultural. 


"Comparând cu alte zone, aici, în Dobrogea, nu există deschidere pentru acest gen de muzică, în timp ce alții se luptă pentru locuri într-un ansamblu folcloric, fiind chiar absolvenți de Conservator, pe aceleași salarii. La Slobozia, pentru un post de acordeonist sunt înscriși cinci candidați. La Constanța, lucrurile se urnesc mai greu, apetența populației merge spre alt gen de distracție. Și nu sunt de condamnat. Fiecare conform educației și mediului în care a crescut. Tinerii se duc în cluburi, la terase. Dar totul pornește din școală, din sistemul de învățământ. Nu primesc ceea ce trebuie și asta nu e vina noastră. În alte țări, copiii sunt îndrumați de mici către cultură și către artă. La noi nu știm cum să tăiem orele acelea cât mai mult. Facem matematică, tehnologie, infor-matică, dar puțină educație culturală nu le trebuie? Ne luptăm puțin așa cu morile de vânt, dar nu renunțăm", a mai spus același interlocutor.


"Trecem de pe ecran mic pe ecran mare!" 
Întrebată cum se prezintă agenda culturală a centrului constănțean în această vară, Doina Voivozeanu afirma că dorește organizarea de evenimente în aer liber: "Ca urmare a succesului de care s-a bucurat recenta noapte a filmelor din Parcul Tăbăcărie, acțiune organizată împreună cu Asociația Descoperă Constanța și ShortsUp, ne gândim să mai provocăm asemenea întâlniri, pentru că mulți constănțeni și-au exprimat dorința de a petrece și altfel timpul liber". 


Iar Dan Cojocaru, șeful Secției cinematografie, a adăugat: "Ne-am dori chiar de săptămâna viitoare să inițiem un maraton de filme, de genul trilogiilor Mad Max sau saga Stăpânul Inelelor, chiar și Urzeala Tronurilor. Trecem de pe ecran mic pe ecran mare. Pentru că, din nefericire, spațiile de difuzare a filmelor în aer liber în Constanța lipsesc cu desăvârșire. Am vrea chiar să ne aducem propriul ecran în Piața Ovidiu și să facem proiecție de film. Pe litoral, am început deja difuzarea de filme în grădina din Eforie Nord și urmează și grădina din Saturn".


Cât despre mult-așteptata inaugurare a fostului cinematograf "Republica", la acest moment s-a ajuns în faza discuțiilor pentru achiziții și dotări, termenul de inaugurare prelungindu-se spre sfârșitul lunii august. 


Până atunci, planurile pentru timpul liber al turiștilor, dar și al constănțenilor capătă altă turnură. "Dacă vedem că nu vin oamenii către noi, atunci venim noi către ei cu evenimentele, în spații neconvenționale. Chiar și la intrarea în Mamaia ne-am gândit să montăm un ecran, din dorința de a le oferi o alternativă plăcută la timpul petrecut pe terase, în compania unei beri sau a unui suc", a mai adăugat Dan Cojocaru. 


Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Va rugam, doamna stan, lasati-ne!
5 iulie 2016
Si luati-o si pe doamna popa cu dumneavoastra, va rugam iar!

Ne-om lupta noi cu morile de vant, draga doamna stan, dar tot nu renuntam! Va rugam, dati-va demisia! Semneaza: un grup de cadre didactice de la scoala cu probleme multe!

Doamna stan, mai bine demisa
5 iulie 2016
Decat invinsa....

Si noi o rugam pe doamna stan sa se demita singura! Nu vrem sa fim nepoliticoase, dar vrem sa spunem adevarului pe nu,e: stiti, dumneavoastra, doamna stan, v-ati nimerit directoare la 28 ca musca in geam: ati crezut ca treceti prin geam, n-ati reusit decat sa va umpleti de materie verde, lipicioasa, si mai dati, in amorteala ce v-a cuprins tot corpul, incet, din picioruse! Veti ramane lipita de geam in eternitate! Daca intelegeti procedeul stilistic, ....stiti, n-am vrea sa fim nepoliticoase cu dumneavoastra! Cu stima, acelasi grup de cadre didactice!

Doamna stan, eu sunt mic, nu stiu nimic!
5 iulie 2016
Mi-a zis tanti invatatoarea mea ca nu sunteti buna de nimic!

Zicea, intr-o zi, tanti invatatoarea mea: "da-o dracu' de nebuna, ca ne-am saturat sa o periem degeaba si ea tot sa ne dea fara plata! " dar era tare supi tanti mea invatatoare. Si mai zicea ca stan cica este nume banal, de circar. Zicea ca o sa ne puna intr-o zi un film comic cu stan si bran si o sa intelegem noi mai multe! Eu, mic, mic, am inteles ca stan este...stan, dar cine este bran, doamna stan?!

Demisia, demisia, stan!
5 iulie 2016
Unde este demisia?!

Mai fetelor, cine l-a vazut ultima pe catelul din fata scolii 28?! Am alergat dupa el cat am putut, fugea cu demisia lui stan in gura, de rupea pamantul! Eu ii strigam sa nu o rupa, iar el fugea ca nebunul! Catelul asta s-a obisnuit cu raul?! Deci stan inca mai are aliati?'

Doamna popa, chiar v-ati dat demisia?!
5 iulie 2016
Este chiar adevarat?

Asa de rau v-a certat doamna stan pentru esecurile din scoala cu doamna stan in concediu?! Adica, doamna stan v-a oferit increderea ei deplina, cat dansa era in concediu si dumneavoastra ati dezamagit-o?! Cum ati reusit?! Cum?! Ce v-a reprosat?!

Catelul din fata scolii 28
5 iulie 2016
Va cere sa ramaneti, doamna stan!

Doamna stan, nu il credeti pe bietul catel! Nici el nu va vrea, dar face piesa de teatru. De asta v-a furat el demisia si fugea cu ea in gura, chipurile, mesajul era sa nu va dati demisia, ca sunteti tare buna ca directoare la 28! In realitate, va spunem noi, stie ca se apropie calificativele anuale si ii este tare frica sa nu ii dati B, S sau chiar I! Eu l-am vazut cand se lupta cu unele prin scoala, si ele voiau sa fuga cu demisia dumneavoastra in dinti, din spirit (la oha) de solidaritate cu suferinta dumneavoastra cauzata de iminenta dumneavoastra despartire de scoala 28! Of, ce sentimente puternice sunt in joc!

Eiiiii, v-ati prins
5 iulie 2016
am picat si eu pe-aici, ca musca-n lapte

Bateti campii ca de obicei! Cand am intrat cu bila-n geam n-aveam proceduri de intrare in scoala. Acum am proceduri cat cuprinde si daca nu mi se deschide usa de catre departamentul secretariat, ma strecor prin gaura cheii! Intru oricum, nu ma las nici de-a dreaku! V-am mai zis ca nu ma dau batuta.Taaare mult imi mai place sa fiu musculiță, să vă bâzâi la cap cât e ziua de lungă si să trag cu urechiușa la toate discutiile voastre....N-aveti nici cea mai mică sansă să-mi scape vreun secret. Bâzzz, bâzzz.....am picat ca musca-n lapte!

Răspuns la: Decat invinsa....
Adăugat de : Doamna stan, mai bine demisa, 5 iulie 2016
Si noi o rugam pe doamna stan sa se demita singura! Nu vrem sa fim nepoliticoase, dar vrem sa spunem adevarului pe nu,e: stiti, dumneavoastra, doamna...
Doamna stan, ramaneti la 28!
6 iulie 2016
Macar dumneavoastra ne obisnuiram!

Facuram noi ce facuram si trebuiram sa o dam pe bune! Noi nu va vrem, sincer spus, doamna stan, dar, intre timp, ne obisnuiram cu raul si suferinta! Tine asta, sa zicem, si de comoditatea noastra, si de prostia noastra! Daca tot ne obisnuiram cu dumneavoastra, acuma sa vina alta pe care n-o cunoastem si s-o luam de la capat?! Oricum, noi, pioasele si milostivele din 28 tinem cu oricine este la conducere, fie dumneavoastra, fie altcineva! Ramaneti, doamna stan, ca daca nu mai primim fara plata sau note de relatie, note scrise, mistouri in consilii, simtim ca nu ne mai baga nimeni in seama! Sa nu va atingeti de noi, in schimb, cu comisiile de disciplina, ca, daca ne sanctionati pe noi, atunci cu cine mai le sanctionati pe acele cadre didactice nesupuse?! Ramaneti, doamna stan, va rugam! Si dumneavoastra, doamna popa! Da-o dracu' de demisie!

HOAȘTELE FRUSTRATE
6 iulie 2016
NOI SUNTEM

NE-A TURBAT CĂLDURA, STAN NE-A ADUS-O, SUNTEM TERMINATE, NE FIERBE BORHOTUL ÎN CUTIA UCRAINIANĂ DIN CAUZA EI, DOAR DEMISIA NE POATE RĂCORI! AJUTOOOOOR!

Cruella indurerata
6 iulie 2016
Multumesc sustinatorilor!

Iti multumesc din suflet, sustinatorule! Am noroc ca mai apare din cand in cand cate unul asa ca tine si incearca sa-mi spele onoarea. Greu, dar nu imposibil! Daar..... ce vroiam eu sa-ti zic? Sa stii ca astea care ma hulesc de la scoala mea nu sunt frustrate, m-am convins...... Sunt ofticate ca nu pot ele sa fie directoare in locul meu......asta e! Stiu ca am facut-o lată, am gresit rău de tot. mă căiesc si as face orice să-mi spăl păcatele, dar nu cred că mai am cum! Oare mă poti ajuta tu, sau altcineva din gașca noastră să-ncerc să vorbesc cu astea, să ma ierte? Că nu mai faaaaac! Promit! Mă crede cineva? Hi, hi, hi....

Răspuns la: NOI SUNTEM
Adăugat de : HOAȘTELE FRUSTRATE, 6 iulie 2016
NE-A TURBAT CĂLDURA, STAN NE-A ADUS-O, SUNTEM TERMINATE, NE FIERBE BORHOTUL ÎN CUTIA UCRAINIANĂ DIN CAUZA EI, DOAR DEMISIA NE POATE RĂCORI! ...
14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5132 secunde