Direcția Județeană de Film, îngropată de cinematografele private. Instituția a fost desființată

1609
4
Direcția Județeană de Film, îngropată de cinematografele private. Instituția a fost desființată - fondreorganizare-1462985462.jpg

Articole de la același autor

Șapte manageri ai instituțiilor culturale constănțene și-au primit ieri confirmarea valorii primului an de mandat, în urma votului consilierilor județeni, cu o rușinoasă excepție, care a fost deja intens mediatizată - Gabriel Custurea.


Așadar, până la anul, când vor fi din nou evaluați, răsuflă ușurați și… optimiști Dana Dumitrescu (Teatrul de Stat), Adrian Bîlbă (Complexul Muzeal de Științe ale Naturii), Doina Păuleanu (Muzeul de Artă), Corina Apostoleanu (Biblioteca Județeană "I.N. Roman"), Doina Voivozeanu (Centrul Cultural Județean "Theodor Burada"), Dan Cojocaru (Direcția Județeană a Distribuției și exploatării Filmelor) și Lică Gherghilescu (Teatrul pentru Copii și Tineret "Căluțul de mare").


Neavând notă de trecere la evaluarea anuală, în locul lui Gabriel Custurea a fost desemnat, prin vot, drept director interimar, Traian Cliante, până la organi-zarea concursului de ocupare a postului.


De asemenea, au fost suplimentate și bugetele a trei instituții "ale căror activități au fost sau se vor desfășura, pentru că ne dorim refinanțarea cât mai multor eveni-mente culturale", a justificat inițiatorul Cristinel Dragomir, vicepreședinte CJC.


Dan Cojocaru nu regretă funcția!


Tot în ședința de ieri s-a aprobat absorbția Direcției Județene a Distribuției și Exploatării Filmelor, ce activa în cadrul CJC, de către Centrul Cultural Județean "Teodor Burada".


Doina Voivozeanu, directorul centrului, a recunoscut că ideea acestei reorganizări a venit la propunerea colegului Dan Cojocaru, "Este un lucru extraordinar. Vom oferi servicii mult mai bune, mult mai eficiente, mult mai ample, împreună, pentru toți constănțenii, și nu numai în oraș, dar și în județ. Și nu în ultimul rând, facem o economie de posturi pentru TESA - administrativ, pentru că acest serviciu va fi preluat de personalul existent deja la Centrul județean, iar posturile acelea rămase le-am folosit la reînființarea ansamblului Brâulețul. Pentru că este o mare durere că s-au desființat atâtea instituții de cultură în 2010 și acum reușim să reînființăm Brâulețul. Eram singurul județ care nu avea un ansamblu folcloric profesionist, lucru care mi se pare o rușine îngrozitoare. Direcția de film se va numi secție, iar domnul Cojocaru nu va mai fi director, ci șef de secție, dar activitatea va fi mult mai benefică pentru toată lumea", a mai adăugat același manager.


Întrebat dacă îl deranjează noua postură, Dan Cojocaru a declarat că este mai mult decât optimist că se va putea ocupa în liniște de ceea ce îi place, și anume de organizarea de evenimente culturale.


Vot cu… temeri
Înainte de a se supune votului această absorbție, studentul Cristian George Fărăuanu a solicitat amânarea acestei decizii și supunerea ei unei dezbateri publice, ca urmare a unor temeri vizavi de titulatura Centrului Cultural "Jean Con-stantin" și de o posibilă deturnare a scopului pentru care a fost reabilitat. Răspunsul vicepreședintelui Cristinel Dragomir a venit foarte dur, justificând rațiunile care au stat la baza acestei propuneri de hotărâre. "Suntem conștienți că filmul a capacitat marile cinematografe deschise în Constanța și de aceea am gândit acest centru cultural cu intenția de a crea posibilitatea ca, pe bani cât mai puțini, unitățile școlare și orice instituție interesată să poată fi găzduită aici. Dacă a ajuns la Centrul Burada nu înseamnă că tineretul nu va avea acces, cum vreți voi să insinuați. Mi se pare nepoliticoasă abordarea voastră, așa că mergeți acasă să vă terminați temele și veniți la Comisia de cultură, pentru că lucrurile se fac după un alt algoritm, nu cum ne trece nouă prin cap", a conchis Dragomir.


Comentează știrea

Vasile
12 mai 2016
Institutie

Si ce rol ar mai avea o astfel de institutie??

la teatru si la muzeu
12 mai 2016
cultura....

Acea Voievozeanu si D Pauleanu sunt demult pensionare!!! Cat priveste manageriatul nevestei lui Zgabercea....sa fim seriosi!!pe cine prostesc ei???Custurea a cazut de fraier. Deci, tot aceiasi si aceiasi indivizi, buni in comunism, buni in capitalism, buni cu stanga, buni cu drepta, mafii de relatii peste tot. Pe aia cu promovarea tineretului o stiti? Las ca v-o spune ea, evaluatoarea psd-ista Magiru, cum e!!

eusebiu
12 mai 2016
o parere

doamnelor voievozeanu si pauleanu , mai lasati alti oameni tineri si cu experienta pe . posturile in care lucrati , sunteti f. batrane, dar ce sa faci cu cleptomania asta [goana dupa aur] , trebuia sa va retrageti ,sa nu mai candidati , mai ales dna voievozeanu are o situatie sociofamiliala f. f. buna ,dintoate punctele de vedere.Are o vestimentatie la 75 de ani ,cu panta loni ,cu tocuri fardata, triumfa de fericire si bucurie,FARA NICI O JENA,sfideaza multa lume ,nu o aranjeaza.SUNT MULTI TINRI CU STUDII SI NU AU UNDE MUNCI. Am-i cer scuze daca am gresit cu ceva.

cupan
12 mai 2016
DNA PAULEANU CRED CA MERITA

CA MERITA O NOTA MARE PENTRU ACTIVITATEADE MANAGER PE CIND DOMNUL CUSTUREA PE CARE-L CUNOSC PERSONAL, MERITA O NOTA MICA.ESTE un bun istoric ,un bun numismat, dar un f. slab manager.Cred ca nici nu intelege ca un administrator trebuie sa REZOLVE problemele ,nu sa se vaite continuU

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6258 secunde