Fostul cinema "Republica", transformare spectaculoasă cu pistolul la tâmplă. Orice întârziere va costa milioane de euro

5306
7

Articole de la același autor

Au trecut mai bine de patru luni de la data oficială de inaugurare și tot nu s-a reușit marea și așteptata relansare a bătrânului cinematograf "Republica" - redenumit Centru multifuncțional "Jean Constantin", după o infuzie zdravănă de capital… european, bani câștigați acum vreo doi ani de Consiliul Județean Constanța. 


Miroase a nou, a proaspăt vopsit, șantierul s-a închis și a mai rămas de rezolvat doar dotarea cu echipament și mobilier.

Săptămâna viitoare, pe 20 aprilie, cu mari emoții, la Consiliul Județean se deschid ofertele pentru mobilier. 


"Dacă ne ajută Dumnezeu și nu vor mai fi acele faimoase contestări care ne-au blocat și, implicit, întârziat lucrările, eu sper ca prin luna iunie să invităm constănțenii la marea lansare", declara ieri, plin de speranță, Dan Cojocaru, directorul Direcției Județene de Distribuție și Exploatare a Filmelor Constanța.

"Sala-i gata, așteptăm dotările!"


La intrarea în Centru, constănțenii vor vedea două săli unde se prognozează găzduirea unor cursuri și training-uri tot în domeniul artei, dar și de expoziții.


În sala mare, cele 14 loje a câte 10 locuri vor întregi cele 760 de locuri cât s-a prevăzut în noul proiect. De asemenea, s-a mărit și scena, tocmai pentru că sala va găzdui și spectacole, cei șase metri actuali putând fi prelungiți cu încă alți câțiva metri. "La noi, la Teatrul de Stat, jucăm de câteva luni cu sala plină și mă gândesc că ar fi foarte utilă această nouă sală de spectacole. Ne așteptăm ca la început să avem săli pline și aici, pentru că toți constănțenii își vor dori să vadă, măcar din curiozitate, ce s-a realizat. Recunoaștem că va fi extrem de dificil din punctul de vedere al parcărilor, dar poate că se vor găsi soluții pe str. Cuza Vodă, chiar și pe Traian", a mai declarat Dan Cojocaru.


Până la finalizarea lucrărilor, instituția aparține de Consiliul Județean, urmând ca ea să treacă în administrarea Direcției Județene de Exploatare a Filmelor. "Pentru că deja există o entitate mai mare decât noi care oferă constănțenilor cursuri din domeniul cultural (Centrul cultural «Theodor Burada» - n.r.), deja există o propunere la Consiliul Județean ca direcția județeană pe care o conduc acum să fie asimilată de Centrul «Burada»", a dezvăluit noutatea același interlocutor.


v v v


Așadar, cu puțin noroc, dacă pe 20 aprilie se va aproba finanțarea, de data aceasta din fondurile CJC, a dotărilor la Centrul "Jean Constantin", vara aceasta Constanța se va mândri cu o sală la standarde europene. Dacă nu se reușește inaugurarea până la finele lunii iunie, cel mai probabil Consiliul Județean va trebui să dea înapoi și banii primiți de la UE pentru transformarea spectaculoasă și necesară pe care a cunoscut-o "Republica", cum de altfel va rămâne în memoria afectivă a majorității constănțenilor.


Comentează știrea

propunere
14 aprilie 2016
Film horror cu Stan in rolul principal

La Republica se dau si filme de groaza? Avem noi unul inca needitat cu Stan in rolul principal ...Daca il scoatem pe piata castiga sigur Zmeura de aur ptr cel mai prost scenariu, cea mai proasta actrita in rol principal si cel mai prost regizor - tot ea! In schimb audienta s-ar putea sa fie una de invidiat.

film de succes
14 aprilie 2016
Cum sa faci carte cu pistolul la tamplă...

citind titlul articolului nu te poti abtine sa nu te gandesti la atmosfera de la sc Dan Barbilian, unde directorul-comandant suprem al penitenciarului educational 28 are acel pistol imaginar in mana cu care ameninta non-stop nedisciplinatii detinuti-cadre didactice nevoite sa dea cu subsemnatul la fiecare pas. Luat-i fratilor de la ISJ arma din mană! Depinde numai de voi... Cate victime vreti sa mai faca???

atentie ISJ!
14 aprilie 2016
Orice intarziere ne va costa mult....

Apropos de filmul pomenit in comentariul nr 1, daca inspectorul general o mai tine mult in functie pe tanti stan, s-ar putea sa nu mai aibă la ce școală să schimbe directorul, sc28 fiind "pe ducă". Ce-i mai important? Directorul, sau școala?

scriitorii
14 aprilie 2016
aviz sustinatorilor amatori de jigniri

Cei care au scris comentariile anterioare nu sunt 'hoastele frustrate" de la 28, asa ca nu va mai obositi sa mancati rahat, veniti cu ceva mai credibil...

despre stan
14 aprilie 2016
100% la subiect

unde mai pui ca suntem si "la subiect"! Filme, scenarii, suspans, emotii incredibile.............Ca si actrita stan s-ar fi descurcat binisor

Răspuns la: aviz sustinatorilor amatori de jigniri
Adăugat de : scriitorii, 14 aprilie 2016
Cei care au scris comentariile anterioare nu sunt 'hoastele frustrate" de la 28, asa ca nu va mai obositi sa mancati rahat, veniti cu ceva mai...
Cine scrie
14 aprilie 2016
sa scrie in cunostinta de cauza

Nu conteaza cine scrie comentariile atat timp cat sunt de acolo, din "poveste". Se potrivesc foarte bine. Cine le-a scris conoaste situatia, e clar ca o stie bine pe stan. Mai rau este cand vine cate unul/una si bate campii de nu intelegi nimic sau cei care ar dori sa o apere pe marea doamna stan, dar nu vin clar cu argumente, se leaga de mici si neimportante cuvinte, aluzii, greseli de scriere si ii trag bineinteles, la greu, cu "hoastele frustrate"... Probabil mai sunt si altii care nu neaparat fac parte din grupul asta numit atat de urat de catre clica lui stan, "hoaste". Culmea e ca cea care se preconizeaza sa devina o "hoasca" in adevaratul sens al cuvantului este stan. Timpul nu o va ierta, nu iarta pe nimeni. Va imbatrini si ea... iar rautatea-i recunoscuta este trasatura de baza care o va plasa printre cele mai veritabile "hoaste" posibile de pe fata pamantului.

adrian
14 aprilie 2016
draga Simona

Marele actor constantean s-a numit Jan Constantin si fostul cinema ii poarta lui numele. Constantinescu este altcineva...Fii putin mai atenta la redactarea unui articol sa nu ii dai tenta politica fara rost.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5682 secunde