Fostul cinematograf "Republica" va purta numele actorului Jean Constantin

2107
7
Fostul cinematograf
Guvernul României nu a uitat județul Constanța, așa cum se vaită mai marii administrației locale.

Conform Hotărârii de Guvern 998/2008, Constanța se află pe lista polilor de creștere la nivel național, normativ care a reglementat stabilirea unui Plan Integrat de Dezvoltare, care cuprinde o serie de proiecte prioritare și de rezervă ce urmează a fi pregătite și depuse la finanțare de unitățile administrativ-teritoriale membre ale Zonei Metropolitane Constanța în vederea accesării fondurilor alocate din instrumente structurale.

Astfel, Consiliul Județean Constanța a transmis la finanțare pro-iectul cu titlul "Centrul multifuncțional educativ pentru tineret".

La ultima ședință a CJC din acest an, care a avut loc în Ajunul Crăciunului, consilierii județeni au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea modificării indicatorilor tehnico-economici, bugetului și cheltuielilor legate de acest proiect.

Drept urmare, Consiliul Județean Constanța va reabilita clădirea în care a funcționat cinematograful "Republica", transformându-l într-un "Centru multifuncțional educativ pentru tineret". Noua instituție va purta numele regretatului actor de film, constănțeanul Jean Con-stantin.

Finanțarea proiectului se va realiza din fondurile alocate Polului Național de Creștere Constanța, valoarea lui fiind de peste șase milioane de lei.

Odată cu proiectul, a fost aprobată și depunerea cererii de finanțare pentru accesarea asistenței financiare nerambursabile, alocate proiectelor prioritare din cuprinsul Planului Integrat de Dezvoltare pentru Polul Național de Creștere Constanța. Consiliul Județean Constanța a aprobat și bugetul proiectului, pentru care asigură cheltuielile legate de derularea proiectului, reprezentând cofinan-țarea solicitantului de minimum 2% din valoarea cheltuielilor eligibile, cheltuielile neeligibile, inclusiv TVA-ul aferent.

Centrul pentru tineret va avea parter și două etaje

Fostul cinematograf "Republica" se află în centrul municipiului Constanța, pe una dintre cele mai circulate și vizitate artere, Bulevardul Ferdinand. Încă de la în-ceputul funcționării, în anul 1962, cinematograful "Republica" a devenit o marcă de renume printre unitățile de acest gen, un reper important al culturii constănțene. În momentul de față, clădirea și inte-riorul se află într-o stare degradantă și numai reabilitarea completă ar putea să dea o altă imagine.

Potrivit proiectului votat de consilierii CJC, clădirea unde va funcționa noul "Centru multifuncțional educativ pentru tineret" va avea parter și două etaje.

Interiorul va cuprinde un cinema-tograf, o sală de conferințe, sală de spectacole, simulatoare și laboratoare. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă promovarea și valorificarea patrimoniului cultural și arhitectonic din zonă, în vederea stimulării creșterii economico-sociale locale și regionale, creării de noi locuri de muncă, în contextul protejării mediului înconjurător și asigurării dezvoltării durabile.

Reabilitarea vizează consolidarea clădirii, supraetajarea parțială, înlocuirea finisajelor degradate, dotarea și modernizarea fostului cinematograf, respectiv realizarea noilor compartimentări pentru funcțiunile necesare, iar durata de execuție va fi de 12 luni.

Comentează știrea

Miruna
27 decembrie 2011
=))))))))))))))))))

SI LA CE FOLOSESTE? ..Oricum e o ''bomba'' urbanistica si e asa de 8 ani aproape.;chiar daca va fi reabilitat e o rusine ca a fost paragina asta atata vreme.Oricat l-as ''iubi'' pe mazariche ,aici nu-s el sau consiliul local de vina ci ministerul culturii;iar pe plan local ,se vede ca si in domeniul culural sunt si alte jeguri ,pe langa mazare si co, de exemplu fosilele care paraziteaza muzeeele si instituiile de cultura constantene..Se stiu ei care

Mine
27 decembrie 2011
Cinema Republica

Miruna , taticule !De ce arunci cu noroi intr-o actiune , care in sfarsit , este demult asteptata.Dumneata ai numai cuvinte critice fara fundament . Te uiti probabil prea mult la TV , care a ajuns un instrument nociv . Toti faceti la fel . Daca ai ceva de spus , spune cu argumente . Este usor sa sudui si in rest vorbe goale. Sarbatori fericite. Am zis.

3. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Miruna
27 decembrie 2011
Mine (Marti, 27 Decembrie 2011 10:22 )

Nu ma mai uit la tv de cativa ani buni,in schimb uramresc si citesc toate stirile pe internet,asta ca sa nu mai spun ca am si ceva cultura generala.Si stiu ca acest cinematograf era in subordinea ministerului culturii -ca fiind singurul cinema ramas- si zace asa de prin 2003-2004.Deci iata, a trecut prin mai multe guverne,NASTASE,TARICEANU, BOC...si mandatul lui mazare.Cum nu e treaba primariei sa se ocupe de un cinematograf al min.culturii ma intreb CE AU FACUT CEI DIN DIRECTIA JUD.DE CULTURRA si alte institutii culturale pana cum? Si se stie ca stau acolo niste insi ndezlipit ,indiferent ce guvernare a fost. Deci ii invinovatesc ca nu s-au sinchisit sa faca ceva cu spatiul acela..daca nu mai renteaza ca cinema puteau sa faca altceva, dar sa faca oricum macar ceva.ADICA TREBUIE SA NE APROPIEM DE AL 9 LEA DE DEZASTRU SI DESIGUR ANUL ELECTORAL 2012 CA SA FACA CINEVA CEVA?Drept urmare, Consiliul Județean Constanța va reabilita clădirea în care a funcționat cinematograful "Republica", transformându-l într-un "Centru multifuncțional educativ pentru tineret". Noua instituție va purta numele regretatului actor de film, constănțeanul Jean Con-stantin....De ce, de ce doar in anii electorali se face ceva?SI DESIGUR AICI LE VA IESI CEVA PT BUZUNARUL CELOR DE LA CONSILIUL JUDETEAN ca vad ca daramaturile din peninsula ,casele semidemolate si haitele de caini maidanezi nu aud de gand sa rezolve ca deh,nu le iese niciun ban din asta:)).Dar macar consiliul judetean tot va face ceva, pe cand fosilele de la dir.jud.de cultura /instituttiiel culturale constantene nu au nimic de spus de ani de zile cand se inchid teatre, opera din cta, cand stau paraginite cinematografe, cladiri istorice....

Miruna
27 decembrie 2011
corectez si adaug

TREBUIE SA NE APROPIEM DE AL 9 AN LEA DE DEZASTRU

alex
27 decembrie 2011
mda

este an electoral de asta se face ceva ,tipic :)

Mine
27 decembrie 2011
Tot Republica

Bravo Miruna ! Sincer ! Pentru ca ai renuntat sa te uiti la TV-uri , pentru ca nu merita. Vad ca ai ceva argumente , ceea ce este foarte bine. Cat priveste Directia Judeteana de Cultura : ei " joaca " dupa partitura Consiliului Judetean Constanta . Dumnezeu sa te aiba in paza Sa.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
Stire din Monden : Iată cum arată bustul lui Jean Constantin
Pagina a fost generata in 0.4658 secunde