Adio, "Republica"! Ce se va întâmpla cu cel mai mare cinema din Constanța

6312
10

Articole de la același autor

Clădirea unde a funcționat fostul cinematograf "Republica" ar putea deveni, din nou, un simbol al orașului Constanța, după ce acesta va fi transformat într-un modern Centru pentru tineret. 


Fostul cinematograf "Republica" se află în centrul municipiului Constanța, pe una dintre cele mai circulate și vizitate artere, Bulevardul Ferdinand. Încă de la începutul funcționării, în anul 1962, cinematograful "Republica" a devenit o marcă de renume printre unitățile de acest gen, un reper important al culturii constănțene. 


Cu timpul, clădirea și interiorul au intrat într-o stare degradantă și numai reabilitarea completă mai putea să dea o altă imagine. Acest lucru este posibil acum, după ani și ani în care reprezentanții CJC au făcut demersuri pentru a obține fonduri europene pentru reabilita-rea și modernizarea acestui spațiu central. 


În cursul zilei de ieri, reprezentanții Consiliului Județean Constanța au dat startul lucrărilor de punere în practică a proiectului "Centrul multifuncțional educativ pentru tineret". Valoarea totală a proiectului este de 13.377.765,56 lei, iar finalizarea noii construcții ar urma să fie gata în luna decembrie a acestui an. 
valo
Potrivit proiectului care vizează reamenajarea clădirii, noul "Centru multifuncțional educativ pentru tineret" va avea parter și două etaje. 
Interiorul va cuprinde un cinematograf, o sală de conferințe, sală de spectacole, simulatoare și laboratoare, astfel că cei care execută lucrarea vor construi loje pentru spectatori, ecran de cinema, vor extinde actuala scenă și vor construi o scară de beton pentru accesul la etaj. Fațada principală a centrului va fi de tip perete vitrat, realizat din sticlă securizată. Pereții exteriori vor fi termoizolați cu polistiren de 10 cm, plasă de fibră de sticlă și tencuială de exterior, culoarea albă, iar tâmplăria folosită va fi din aluminiu natur. 
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă promovarea și valorificarea patrimoniului cultural și arhitectonic din zonă, în vederea stimulării creșterii economico-sociale locale și regionale, creării de noi locuri de muncă, în contextul protejării mediului înconjurător și asigurării dezvoltării durabile. 
Reabilitarea vizează consolidarea clădirii, supraetajarea parțială, înlocuirea finisajelor degradate, dotarea și modernizarea fostului cinematograf, respectiv realizarea noilor compartimentări pentru funcțiunile necesare. Noua instituție va purta numele regretatului actor de film, constănțeanul Jean Constantin. 


Comentează știrea

st3fun
25 iulie 2014
13.000 lei ...

... mai am eu de plata la banca. Poate 13 milioane lei :-D

Lite
25 iulie 2014
u

Proiect total inutil, bani dati cuiva cu dedicatie. Zona aia e moarta din punct de vedere comercial din cauza lipsei parcarilor.

...
25 iulie 2014
...

esti tare eu mai am 22000 :)

Răspuns la: 13.000 lei ...
Adăugat de : st3fun, 25 iulie 2014
... mai am eu de plata la banca. Poate 13 milioane lei :-D
admirator
25 iulie 2014
bine

si ce intrebuintare practica va avea cladirea asta? bar? disco? gagi goale? fiti mai expliciti! Cine va deschide firme sub acoperire aici?

Je
25 iulie 2014
Centru ptr tineret

Bordel si piata pentru tranzactionat si consum de prafuri

tavy
25 iulie 2014
....

Baga-ti ba bani in Farul!

cetatean
25 iulie 2014
cel mai tare cinema

Putina lume cunoaste, (attn Cuget Liber-ati putea extinde articolul) dar "Republica" a fost unul din cele mai moderne cinematografe din tara. Cu cativa ani inainte de a fi inchis(ca ziaristi ati putea cauta motive, nu neaparat oficiale) a beneficiat de o investitie in "DOLBY SURROUND STEREO"-o inovatie ptr Romania acelor ani (daca nu ma insel mai era un singur cinema de acest tip in tara). Fata de clasicele doua boxe aflate in fata scenei, sistemul de la "Republica" era o suita de boxe care care inconjurau sala si creau senzatia de "stereo spatial" ca sa zicem asa. Uau-va mai aduceti aminte cum se auzeau filmele?! Super!. Totusi, dupa aparitia unor cinema in anumite locatii (poate e doar parerea mea) restul cinematografelor au cazut unul cate unul. A fost doar o coincidenta? Dorea lumea conditii mai ca in vest si preturi la bilete mai mari? Erau interese sa dispara cinematografele clasice si cinefilii sa fie nevoiti sa mearga "dincolo"? Nu stiu. Mare pacat de "Republica", mare pacat de "Dacia" (avea acustica de tip cofrag) si la fel mare pacat de "Progresul"-cati din d-vostra au vazut filme la "balcon" la Progresul?

Răspuns la: bine
Adăugat de : admirator, 25 iulie 2014
si ce intrebuintare practica va avea cladirea asta? bar? disco? gagi goale? fiti mai expliciti! Cine va deschide firme sub acoperire aici?
florentina.paladi
25 iulie 2014
sunt un angajat tipic

al primariei cta.nu raspund la mailuri deloc sau sesizarile cetatenilor

marketglory
25 iulie 2014
marketglory

w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat (copiaza link-ul in browser fara spatii) www.marketglory.com/strategygame/Parmalat MarketGlory este un simulator economic, politic, social si militar in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali. Fiecare jucator din comunitatea MarketGlory are posibilitatea sa: munceasca, infiinteze companii, candideze la guvern, recomande referali, sa dobandeasca grade militare si sa-si construiasca propria organizatie. Drumul catre povestea de succes in Market Glory este strategia personalizata a fiecarui jucator din comunitatea Market Glory. Aici nu exista limita de timp, unii vor atinge obiectele mai repede si altii mai tarziu. Important este sa fii prezent in Market Glory si sa iti dezvolti ceea ce iti da satisfactii in acest joc. Succesul este rezultatul unei activitati care are la baza actiune si perseverenta. In orice domeniu din viata cei care nu renunta cu siguranta reusesc si isi ating toate obiectivele. Astfel un succes in Market Glory iti asigura un venit substantial si in viata reala. Banii nu aduc fericirea, ci numarul lor. 100 ron virtuali in joc sunt 1 euro. 1 euro real, care se poate scoate la un moment dat, cand ai ajuns la 20 euro. Fiecare om adus iti poate aduce zilnic intre 1 - 10 euro, daca ai rabdare si jucati amandoi. emal: [email protected] YM: stanciuadrian33

SEVER
28 iulie 2014
carcotasii

NU FITI CARCOTASI. EU SUNT UN ANTI- MAZARE SI CONSTANTINESCU CONVINS,INSA BINE CA SE REABILITEAZA, ORICE AR FI ESTE MAI BINE DECAT CE ESTE ACUM. O ZONA MOARTA CUM SPUNE UN COMENTATOR REVINE LA VIATA CU COMERTURI, PARCARILE NU SUNT PROBLAMA CONSTANTENILOR. CATE LOCURI DE PARCARE SUNT PE TOMIS SAU PE ST. CEL MARE? CONSTANTEANUL SE PARCHEAZA UNDE II DICTEAZA MUSCHIUL>>>>

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.967 secunde