Furt de combustibil cu tonele, la Baza NATO de la Mihail Kogălniceanu. Zeci de percheziții și mai mulți militari reținuți

398
Furt de combustibil cu tonele, la Baza NATO de la Mihail Kogălniceanu. Zeci de percheziții și mai mulți militari reținuți - kogalniceanu-1668600138.jpg

Articole recomandate

Marţi, 15 noiembrie, au avut loc 50 de percheziții în Constanța și Ialomița, într-un dosar ce vizează, în principal, furtul de combustibil din cadrul Bazei Militare Mihail Kogălniceanu, combustibil destinat aeronavelor de luptă. Teoretic, ar fi vorba despre şapte tone de combustibil, însă practic se preconizează o cantitate mai mare. De aceea, cercetările continuă.


În consecinţă, opt cadre militare au fost reținute în urma celor 50 de percheziții efectuate marți, 15 noiembrie, în dosarul coordonat de Parchetul Militar București.

Concret, este vorba de furt de combustibil din cadrul Bazei Militare Mihail Kogălniceanu, plus fapte de delapidare, dar și tăinuire.

Descinderile au avut loc atât la domiciliile unor militari, însă și la Baza Militară Mihail Kogălniceanu, dar și în alte zone unde oamenii legii presupun că s-ar afla obiectele furate.

Opt cadre militare au fost reținute și introduse în Centrul de Arest Preventiv al IPJ Constanța, urmând să fie propuse spre arestare.

La acțiune a participat și Poliția Transporturi Constanța.


Nu este prima anchetă deschisă pentru furt de combustibil de la baza militară de la Kogălniceanu. La sfârșitul anului trecut, polițiștii și procurorii DIICOT au făcut percheziții la membrii unei grupări acuzate că, începând cu anul 2017, au furat de la baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu combustibil în valoare de aproximativ 2.000.000 dolari, prejudiciu adus guvernului federal al SUA.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5253 secunde