Gabriel Oprea, achitat definitiv în dosarul privind decesul poliţistului Gigină

150
Gabriel Oprea, achitat definitiv în dosarul privind decesul poliţistului Gigină - oprea-1690380443.jpg

Articole de la același autor

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv, miercuri, achitarea fostului ministru de Interne Gabriel Oprea pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, în legătură cu accidentul rutier din anul 2015 care a dus la decesul poliţistului Bogdan Gigină.


CAB a respins ca nefondat apelul DNA, fiind menţinută decizia de achitare aplicată în martie de Tribunalul Bucureşti.


De asemenea, a fost menţinută decizia tribunalului prin care Petre Mazilu, administratorul firmei General MPM Impex SRL, responsabil cu execuţia unei lucrări la instalaţia subterană de gaze, care nu era semnalizată corespunzător la nivelul străzii, a fost condamnat la doi ani şi opt luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, el având de efectuat şi muncă neremunerată pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.


Pe latură civilă, CAB a scăzut daunele morale şi materiale pe care Petre Mazilu şi firma General MPM Impex SRL trebuie să le achite familiei Gigină, de la 350.000 euro (cât stabilise tribunalul), la 160.000 de euro, potrivit Agerpres.


Totodată, judecătorii au dispus ca acţiunea civilă formulată de Poliţia Capitalei faţă de Petre Mazilu să se rejudece la Tribunalul Bucureşti.


Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de DNA, în mai 2018, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă dosarul acestuia s-a plimbat pe la mai multe instanţe din motive de procedură, la Judecătoria Sectorului 1 şi apoi Tribunalul Bucureşti.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5107 secunde