Gabriel Oprea: "România trebuie să fie punte de legătură cu Orientul Mijlociu"

256
Gabriel Oprea:
Președintele UNPR, Gabriel Oprea, consideră că România trebuie să se mențină ca prieten al Statului Israel și punte de legătură cu țările arabe din Orientul Mijlociu.

Întrebat despre o eventuală mutare a Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, Oprea a răspuns: "Experiența, tradiția diplomației românești, munca acestor oameni au făcut ca, astăzi discutând, România să fie un prieten al statului evreu și, o spun eu, o punte de legătură cu țările arabe din Orientul Mijlociu. Eu cred că România trebuie să își mențină această punte de echilibru, să fie un prieten al statului evreu și o punte de legătură, de echilibru, cu țările din Orientul Mijlociu".

Referindu-se la relația dintre România și SUA, potrivit Agerpres, Gabriel Oprea a precizat: "Ca fost ministru al Apărării Naționale, ministru de Interne, vicepremier pentru securitatea națională și chiar premier pentru o scurtă perioadă, pot să vă spun că avem un Parteneriat strategic de excepție cu Statele Unite ale Americii și că suntem văzuți de americani ca un mare prieten în Europa".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3663 secunde