GALERIE FOTO. ONORURI MILITARE pentru veteranul de război care a pus umărul la ridicarea Sălii Sporturilor și Casei Sindicatelor din Constanța

1480

Articole de la același autor

După aproape 99 de ani de viață, veteranul de război Eftimie Victor a fost condus duminică, 20 iunie 2021, pe ultimul drum, iar dorința i-a fost îndeplinită, au afirmat reprezentanții Forțelor Navale.

„În cel de-al Doilea Război Mondial, caporalul Eftimie Victor a luptat pe frontul din Basarabia, în zona orașului Reni din regiunea Odesa, unde a plecat voluntar și a îndeplinit, în mare parte din misiune, funcția de radiotelegrafist la Regimentul de Artilerie Marină.

După demobilizare, acesta a lucrat ca topometrist, dulgher, maistru și șef de șantier, participând la construirea unor clădiri emblematice de pe litoralul românesc, precum Sala Sporturilor din Constanța, Casa Sindicatelor și hoteluri din stațiunile Eforie, Saturn, Jupiter și Neptun.

În anul 1975, a fost detașat doi ani în Libia, unde a luat parte la numeroase construcții în apropierea orașului istoric Leptis Magna.

Pentru faptele sale, prin decret prezidențial, în anul 1997, i-a fost conferită Medalia „Crucea Comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial 1941-1945”.

Veteranul de război Eftimie Victor a avut trei copii, iar secretul longevității sale a fost viața cumpătată și foarte activă.

Ceremonia de înmormântare a fost realizată cu sprijinul Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Sucursala Constanța, Asociației Veteranilor de Război Filiala Constanța și Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” Filiala Constanța.

La eveniment, au participat militari de la Brigada Radioelectronică și Observare „Callatis”, de la Centrul 39 Scafandri și unitățile subordonate acestuia, precum și reprezentanți ai Muzicii Militare a Forțelor Navale.

Tricolorul dorit de veteranul de război la înmormântarea sa a fost oferit de Departamentul pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Transmitem sincere condoleanțe familiei. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Cinste și onoare tuturor eroilor noștri”, este mesajul transmis de reprezentanții Forțelor Navale Române.

Fotografii realizate de colonel în rezervă Dan Nicolau

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4323 secunde