George Parteca a fost condus pe ultimul drum / "Părinții sunt de vină!"

9392
16
Sute de persoane și zeci de limuzine de lux au însoțit, ieri, cortegiul funerar al lui George Parteca, fiul lui Stere Parteca, proprietarul hotelului Del Mar, băiatul care și-a găsit sfârșitul într-un tragic accident rutier care a avut loc în dimineața zilei de 2 ianuarie.

Tânărul de 24 de ani, care se afla la volanul unui autoturism marca Porsche 997 Carrera Turbo, dăruit de părinți la împlinirea vârstei de 18 ani, a încercat, luni, 2 ianuarie, pentru ultima oară, să vadă cât de performantă este mașinuța sa, apăsând până la podea pedala de accelerație. Totul se întâmpla în stațiunea Mamaia, când George Parteca se întorcea de la niște prieteni de-ai săi, din Năvodari, cu care petrecuse, de altfel, și Revelionul.

În zona Cazinoului, la peste 200 de km la oră, tânărul a pierdut controlul mașinii, făcând una cu pământul tot ce a găsit în cale… Din fericire, nu a fost vorba despre oameni care, așa cum s-a întâmplat în alte cazuri, au fost omorâți nevinovați! El și-a găsit sfârșitul câteva ore mai târziu, pe patul de spital, toți banii ori averea familiei neputând face absolut nimic pentru a-l readuce la viață. Rezultatul necropsiei a relevat faptul că acesta consumase alcool, având 1,70 gr/l alcool pur în sânge. Rudele acestuia ne-au povestit că toată noaptea jucase PlayStation cu prietenii săi din Năvodari. Firește că au și băut, "dar nu exagerat", spun aceștia. "Pe la ora 4 a vrut să plece spre casă. Prietenii săi au insistat să rămână la ei, să doarmă pe canapea, că era obosit. Dar el le-a spus că merge acasă, să doarmă liniștit și comod în patul lui", ne-a povestit una dintre rude. Din nefericire, această decizie l-a costat viața!

Ieri, el a fost condus pe ultimul drum de familie, rude, prieteni, cu-noscuți și necunoscuți. Printre per-soanele care au asistat la funeralii s-a aflat și vicepreședintele Consi-liului Județean Constanța, Cristian Darie, precum și alte persoane din administrația publică locală ori avocați din Baroul Constanța, precum Sorin Calaigii, căruia George Parteca îi era nepot. Sute de coroane de flori au fost purtate de rude ori prieteni, pe drumul dinspre casă (bulevardul Mamaia) spre biserica la care a avut loc slujba religioasă, respectiv Sf. Constantin și Elena, din zona Casa de Cultură, iar apoi spre Cimitirul Central, unde a avut loc înhumarea. Familia îndurerată i-a stat la căpătâi, cu disperarea în suflet că nu-l va mai putea vedea vreodată, doar clipele petrecute cu el rămânându-le veșnic ca niște neprețuite amintiri…

Mulți dintre cei care l-au cunoscut ne-au povestit că era un băiat foarte respectuos și că nu le venea să creadă că nu mai este în viață. Unii însă nu s-au sfiit să-i acuze pe părinți că au fost atât de inconștienți să-i dea o mașină atât de puternică pe mână: "Părinții sunt de vină!" ne-a spus o femeie care l-a cunoscut pe George, "nu trebuia să-i dea pe mână o mașină atât de puternică! Or să regrete asta toată viața!". 

Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
citizen of cta
5 ianuarie 2012
alooo,ecarisajul,alo primaria ,cand aveti de gand sa luati cainii ,mai ales cei agresivi?

e o haita de 7-8 caini maidanezi EXTREM DE AGRESIVI pe strada CARAIMAN, in curtea goala si parasita a fostului abator si unii chiar mai mari ca lupii , nu pricep de ce nu au fost eutanasiati sau macar castrati pana acum? TREBUIE LUATI DE ACOLO,INDIFERENT CA II EUTANASIATI SAU CASTRAIT, DAR TREBUIE LUATI deoarece sunt exterm de agresivi si ataca in haita(noroc ca era cineva pe strada mai incolo si aveam un batz in mana ca altfel javrele astea maidaneze ataca ,mai ales oamenii singuri) ..aloo,,voi asteptati doar sa se faca sesizari si reclamatii ,nu vedeti ca orasul e plin de haite de caini? De la gar cfr pana dupa orice bloc de pe strada FErDINAND , si de la haitele din tomiS nord pana la haitele de la sudul orasului! Dv asteptati sa mai fie muscati sau mutilati oameni?....luati cainii aia , va rugam, ne dispera pe toti care trecem pe CARAIMAN inspre AUREL VLAICU sau inspre zona abator..si mai ies de acolo si vin in parcul de langa blocuri uneori ,sperie copiii ,batranii,oamenii bolnavi de inima!...aloo,se aude ecarisajul? pe strada CARAIMAN, in curtea goala si parasita a fostului abator o haita de 7-8 caini EXTREM DE AGRESIVI .Stiu ca primaurl MAZARE doreste rezolvarea problemei maidanezilor si il sustin dar faceti-va si voi ecarisajul datoria,luati cainii maidanezi de pe strazi,de pe langa blocuri, curti parasite, hardughii si in general de pe spatiul public.Este incredibil la ce s-a ajuns!Colcaie orasul de caini!se aude ecarisajul? pe strada CARAIMAN, in curtea goala si parasita a fostului abator o haita de 7-8 caini EXTREM DE AGRESIVI .

satan
5 ianuarie 2012
jucase PlayStation

jucase PlayStation, asa se spune acum cand tragi pe nas ? =))

Black
5 ianuarie 2012
Aiureli

"Decizia de a merge acasă, să doramă în patul lui" l-a costat viața?! Foarte tare frate! Eu cred că în starea în care era nici măcar nu putea să mai ia decizii.... Georgică al vostru se juca pe PlayStation la 24 ani?!Ce juca, Stuntman Ignition? Dar ceva studii, ceva meserie, vreun nivel profesional oarecare? Doar Porsche, Facebook, cluburi, jocuri și tupeu? Sunt curios ce-o simți acum bunicul lui ... Trist, foarte trist. Dar foarte real. Vax!

1946 si 2012=diktatura
5 ianuarie 2012
Romania plina de beizadele

Problema generala in Romania,vizavi de aceste haimanale(pardon beizadele/cocalari/ptitiponci si pitipoance-semi/sfertodocti=ca de aia s-au infiintat facultati particulare).De ce ar fi altfel in cazul de mai sus!!!.Dumnezeu S-al Ierte!!!

Gigi
5 ianuarie 2012
constatare

Sa va spun ceva toate relele pleaca de la noi,caracterul si educatia daca am bani m-i se cuvine orice inclusiv dreptul de a-mi curma viata???la unii machidoni grandomania e mai presus de orice pacat de tineretea lui.Condoleante fam.indoliate si aviz amatorilor??sa ne dea d-zeu in noul an daca meritam mai multa minte

Gigi
5 ianuarie 2012
rugaminte

Rog respectos conducerea ziarului s-au redactia sa realizeze un reportaj in portul Agigea sud ref.constuctile hidrotehnice la molul 3si4.Dna ministru Boagiu se lauda ca prin 2012 va putea oferi 15000 locuri de munca in port.Interesant este in buzunarele carei firme vor intra milioanele de euro.S-au sunt doar declaratii electorale

Constantin
5 ianuarie 2012
Parinti iresponsabili

Cat timp va mai trebuie parinti iresponsabili sa opriti crimele produse asupra copiilor vostri, chiar de voi,cei care-i aruncati in ghearele mortii cu o inconstienta criminala.Pacat ca nu exista o lege care sa va judece si sa va aplice pedepse grele pt o educatie si actiuni aplicate copiilor vostri, cauzatoare de moarte.Si nu ma refer aici doar la cazul familiei Parteca.Din pacate este un fenomen larg in minunata noastra tara,in randurile minunatului ei popor si a imbogatitilor creati de acest minunat sistem. Orice, pe lumea asta, are un pret.

W
5 ianuarie 2012
CONDOLEANTE!

Ce unghiute mov la d.ra care tine poza...Lipsa de bun simt!Pentru familie,condoleante!Au pierdut un fiu si nu e momentul sa aruncam cu pietre!

un pieton
5 ianuarie 2012
inmormantare mafiota

inmormantarea seamana leit cu un astfel de eveniment unde protagonistii sunt mafia siciliana.sa-l ierte dumnezeu,dar totusi nu gasiti domnilor de la Cuget ca faceti din acest fapt divers o tragedie de nivel regional?A murit un sofer beat pulbere si drogat, ei si unde este problema?de doua zile ocupati spatiul ziarului cu rahatelul asta de eveniment.pai au mai murit si alti constanteni in aceste doua zile.Dumnezeu a scapat oameni nevinovati de la moarte chemandu-l pe acest descreerat sa dea socoteala.

acelasi pieton
5 ianuarie 2012
inmormantare mafiota

10!!! fotografii pt decesul unui infractor !!! La victimele soferilor beti va ganditi? oare ce gandesc rudele acestor victime vazand importanta pe care o dati disparitiei acestui infractor al codului rutier? RUSINE VOUA !!!

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6254 secunde