Granițele României, împânzite cu sute de camere de supraveghere

297

Articole de la același autor

Granița României va fi împânzită de sute de camere de supraveghere, în încercarea autorităților de a reduce semnificativ contrabanda cu țigări. Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră, urmează să fie pus în aplicare un proiect în cadrul căruia pe graniță vor fi instalate 250 de camere speciale de supraveghere. Contrabanda a fost inclusă ca o amenințare la adresa securității naționale în cadrul Strategiei Naționale de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024, iar România are peste 2.000 km de frontieră externă a Uniunii Europene, porțiuni importante fiind în zone muntoase și împădurite în care supravegherea graniţei este dificilă.

„În contextul în care țigările sunt de trei ori mai scumpe în România decât în statele vecine non-UE, este de înțeles de ce rețelele de contrabandă fac profituri uriașe. Sperăm ca această investiție în siguranța frontierelor României să contribuie la reducerea unui fenomen care ne afectează pe toți: consumatori, companii corecte, stat. Ne bucurăm că avem ocazia de a fi alături profesioniștilor din Poliția de Frontieră Română, mai ales cu ocazia Zilei Poliției de Frontieră Române”, a declarat Ileana Dumitru, director relații publice BAT România.

Conform stopcontrabanda.ro, în prima jumătate a lui 2021 autoritățile au capturat circa 66 de milioane de țigări de contrabandă, cu peste 15% mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut; cu toate acestea, piața neagră este în creștere. Cele 250 de camere mobile de supraveghere cu senzor de mișcare de tipul camerelor de vânătoare vor ușura eforturile Poliției de Frontieră atât pe timp de zi cât și noaptea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3466 secunde