Grupare infracțională ce vindea în America de Sud mașini inexistente, destructurată

209
Grupare infracțională ce vindea în America de Sud mașini inexistente, destructurată - perchezitii1526487976-1536227038.jpg

Articole recomandate

O grupare infracțională specializată în fraude informatice a fost destructurată de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, peste 20 de persoane fiind audiate în urma a 12 percheziții domiciliare efectuate în mai multe județe, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.


Polițiștii au acționat sub coordonarea procurorilor Biroului Teritorial Sibiu al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).


Potrivit sursei citate, membrii grupării au înșelat mai multe persoane prin postarea de anunțuri de vânzări de mașini pe site-uri de vânzări on-line din America de Sud, fără ca autoturismele să existe în realitate.


"Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014- 2015, șapte persoane ar fi constituit o grupare de criminalitate organizată și ar fi postat, pe site-uri de vânzări on-line din America de Sud, anunțuri privind vânzarea unor bunuri, inexistente în realitate (în special autoturisme) și a fi comunicat, potențialilor clienți, prin intermediul poștei electronice sau prin SMS, informații eronate privind modalitatea de achiziție, plata sau transferul bunurilor respective. Ulterior, victimele ar fi fost determinate să vireze diferite sume de bani în conturi bancare deschise în țară și în străinătate", se precizează în comunicatul IPJ.


În acest caz, polițiștii au efectuat, miercuri, 12 percheziții domiciliare, pe raza județelor Sibiu, Vâlcea, Gorj și Constanța. În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe sisteme informatice (laptop-uri, hard disk-uri, telefoane mobile, suporturi optice, cartele SIM și memory stick-uri) în legătură cu care există bănuiala că ar fi fost folosite în activitatea infracțională, precum și sume de bani (84.150 de lei, 5.500 de euro, 820 de lire sterline și 500 de USD).


Ulterior, au fost audiate 22 de persoane, iar față de patru dintre persoanele vizate de anchetă procurorii DIICOT au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9429 secunde