Miniștrii Finanțelor și Justiției au ajuns la Cotroceni, însă nu i-a primit Iohannis, ci consilierii prezidențiali

163
Miniștrii Finanțelor și Justiției au ajuns la Cotroceni, însă nu i-a primit Iohannis, ci consilierii prezidențiali - klausiohannis1298821500-1536223349.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis ar urma să se întâlnească joi, la ora 11.30, cu miniștrii Finanțelor și Justiției pentru discuții pe tema rectificării bugetare, în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a plecat în Spania. Întâlnirea a fost solicitată de președinte, care a convocat tot guvernul la Cotroceni pentru a discuta proiectul de rectificare bugetară pentru instituțiile din domeniul securității naționale. Guvernul a adoptat însă în ședința de miercuri rectificarea bugetară fără avizul CSAT, iar premierul a plecat în Spania. Eugen Teodorovici a anunțat miercuri că va merge la Cotroceni împreună cu Tudorel Toader.

Președintele Klaus Iohannis nu i-a primit pe cei doi miniștri, informează România TV. Eugen Teodorovici și Tudorel Toader au fost întâmpinați de Ștefan Marinescu, consilier prezidențial pe politici economice și sociale. Șeful statului nu participă laîntâlnire.

________

UPDATE Miniștrii Finanțelor și al Justiției, Eugen Teodorovici și Tudorel Toader, au ajuns la Cotroceni puțin înainte de ora 11.30, informează România TV.

________

Întâlnirea de la Cotroceni nu figurează nici pe agenda președintelui Iohannis, nici în programul celor doi miniștri.

Șeful statului a adresat invitația la consultări premierului Dăncilă miercuri, înaintea ședinței de Guvern în care Guvernul urma să adopte rectificarea bugetară și în condițiile în care, cu o zi în urmă, președintele suspendase ședința CSAT în care urma să fie avizat proiectul de rectificare, solicitând un nou proiect. Rectificarea bugetară a fost aprobată prin Ordonanță de Urgență, fără avizul CSAT, fiind invocate decizii ale Curții Constituționale conform cărora doar solicitarea vizului este obligatorie nu și existența lui. OUG privind rectificarea bugetară și încă una privind rectificarea bugetului asigurărilor sociale nu au fost încă publicate în Monitorul Oficial, deși un act normativ similar, de modificare a Legii CSM, aprobat în ședința de Guvern, a apărut în MO miercuri.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis miercuri, 5 septembrie a.c., o scrisoare Prim-ministrului României, doamna Vasilica -Viorica Dăncilă, prin care o invită pentru consultări, la Palatul Cotroceni, în data de 6 septembrie a.c., ora 11:30, în temeiul dispozițiilor art. 80 și ale art. 86 din Constituție, având în vedere opiniile exprimate de Guvern în legătură cu necesitatea rectificării bugetului de stat pe anul 2018. Consultările vizează clarificarea unor aspecte care țin de rectificarea bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018, care constituie probleme urgente și de importanță deosebită. La această întâlnire au fost invitați și miniștrii de resort", a transmis miercuri Administrația Prezidențială.

La începutul ședinței de Guvern, premierul Viorica Dăncilă a declarat că Executivul va adopta rectificarea bugetară, precizând că a fost îndeplinită obligația de a cere avizul CSAT. De asemenea, ea a anunțat că joi și vineri va face o vizită în Spania, fără a se referi însă la invitația transmisă de președinte.

 
sursa: romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 06 Septembrie 2018
Stire din Social : Transfăgărășanul se închide
Joi, 06 Septembrie 2018
Stire din Social : FOTO. Cartierul Baba Novac, asfaltat
Pagina a fost generata in 0.9069 secunde