Grupare specializată în infracțiuni economice, destructurată

154
Grupare specializată în infracțiuni economice, destructurată - lala143763748111456991665-1463205438.jpg

Articole recomandate

Pițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Mehedinți și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 4 percheziții în Timiș, la locuințele unor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de aproape 24.000.000 de lei, prin delapidare și abuz în serviciu. 4 mandate de aducere au fost puse în aplicare.



"Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți au pus în executare 4 mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de implicare într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii de infracțiuni economice cu consecințe deosebit de grave. Persoanele vizate au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T Mehedinți, pentru audieri.

De asemenea, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți și procurorii D.I.I.C.O.T – B.T. Mehedinți au efectuat 4 percheziții domiciliare, în județul Timiș, pentru documentarea activității infracționale în cauză.

În fapt, membrii grupării infracționale sunt bănuiți că, în perioada 2009 – 2012, prin abuz în serviciu și delapidare, ar fi prejudiciat o instituție din Drobeta Turnu Severin, cu aproximativ 23.560.000 de lei. Suma reprezintă garanția de bună execuție a lucrărilor prevăzute într-un contract încheiat în numele instituției și urma să fie restituită după recepționarea lucrărilor.

Din cercetări a reieșit că persoanele în cauză ar fi restituit banii societății comerciale angajate fără ca aceasta să respecte clauzele contractuale, respectiv să finalizeze lucrările.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații.", se arată în comunicatul Poliției Române.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4369 secunde