Percheziții la Constanța, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

287
Percheziții la Constanța, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani - perchezitii-1461084571.jpg
Polițiștii au efectuat, ieri dimineață, 18 percheziții domiciliare în municipiul București și în alte șase județe, la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor, în domeniul construcțiilor și comerțului cu materiale de construcții. 


Perchezițiile s-au desfășurat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, fiind puse în aplicare 18 mandate în Capitală și în județele Ilfov, Constanța, Vâlcea, Buzău, Brașov și Brăila. 


"Activitățile se desfășoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor, în domeniul construcțiilor și comerțului cu materiale de construcții. Cei în cauză ar fi creat un lanț de societăți comerciale fantomă, care ar fi furnizat facturi fictive pentru a fi înregistrate în contabilitate în vederea sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului consolidat al statului. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 5.000.000 de lei, suma totală spălată fiind de aproximativ 13.000.000 de lei. Polițiștii vor pune în aplicare opt mandate de aducere. Persoanele vizate urmează să fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Sectorului 1", se arată în comunicatul Poliției Române.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.513 secunde