Gruparea Blackseafor a bătut Marea Neagră de la un cap la altul

1171

Articole de la același autor

Gruparea navală Blackseafor a ajuns, vineri, în Portul Constanța, ultima destinație din cadrul exercițiului de anul acesta.
Cele cinci nave militare participante, fregata Verni (Bulgaria), corveta Contraamiral Horia Măcellariu (România), nava de debarcare a desantului Tsezar Kunikov (Federația Rusă), fregata Yldirim (Turcia) și nava de comandament Slavutich (Ucraina) participă, începând cu 9 aprilie, la a doua fază a celei de a noua activări a Blackseafor.
În cadrul misiunii, navele militare partenere au desfășurat exerciții de luptă contra minelor, căutare și salvare pe mare, asistență umanitară și protecția mediului.
Constanța este ultima destinație a grupării, care, după această vizită, se va retrage până la următoarea activare. În cadrul misiunilor de anul acesta, la care au participat aproximativ 700 de cadre militare, echipajele celor cinci nave, s-au parcurs peste 1.200 de mile marine și s-au petrecut șapte zile numai pe mare.
Gruparea Blackseafor este concepută ca o forță care acționează "la chemare" și este activată de două ori pe an pentru a desfășura exerciții navale. De asemenea, gruparea poate să intervină în misiuni reale la solicitarea ONI și OSCE, însă numai cu acordul statelor membre Blackseafor.
Anul acesta, aplicația a început pe 9 aprilie și se va încheia pe 27 aprilie, urmând ca în toamnă gruparea să fie activată din nou. Comanda Grupării este asigurată, în conformitate cu protocolul de înființare, succesiv de cele șase state riverane Mării Negre care participă cu forțe: Bulgaria, Georgia, România, Federația Rusă, Ucraina și Turcia. Anul acesta, Georgia nu a putut participa la activare cu nicio navă, însă a avut reprezentanți militari la bordul navei comandant – fregata Slavutich.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4519 secunde