Iahtul prințului Ferdinand, reparat și lansat la apă

311

Articole de la același autor

După șapte ani de reparații, nava Borcea a fost lansată din nou la apă. Ambarcațiunea face parte din tezaurul României, fiind prima navă cu zbaturi și propulsie proprie pe abur, construită în țară de inginerii navali români. După mai mulți ani în care a stat lângă faleza Brăila, nava "Borcea" a fost adusă la Cernavodă, unde a fost supusă unui amplu program de reparații. 


Directorul șantierului, Dorin Bucă, a făcut tot ce i-a stat în putință ca nava să func-ționeze și să o lanseze la apă, în memoria fiului său care a murit în incendiul de la Colectiv. Vineri după-amiază, vaporul a plecat spre Brăila unde va fi folosită pentru excursiile pe Dunăre. Nava Borcea are o capacitate de 200 de persoane, 40 de metri lungime și o viteză maximă de 18 km/oră. 


Ambarcațiunea a fost iaht al prințului Ferdinand, până la începutul primului Război Mondial. "Ulterior a fost folosită ca atelier mecanic mobil pentru navele de luptă de pe Dunăre, apoi a ajuns obiect de sechestru în URSS, ca despăgubire după război, până în 1963. În 1983 a fost transferată la Palatul Copiilor Brăila, iar în 2010 a trecut la Inspectoratul Școlar, tot în subordinea Ministerului Educației", se arată într-un comunicat remis de Primăria Cernavodă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4653 secunde