Iarna și-a reintrat în drepturi. Anvelopele pentru sezonul rece, obligatorii

165
Iarna  și-a reintrat în drepturi. Anvelopele pentru sezonul rece, obligatorii - iarna-1518364788.jpg
Poliția Română recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, în condiții de vreme rea, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

Având în vedere faptul că, în această perioadă, este posibil ca partea carosabilă să fie umedă ori acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiți să circule, atât în localități cât și în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranță. În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor, recomandă oamenii legii.

"Pentru a putea opri în condiții de siguranță atunci când autovehiculul care circulă în față frânează brusc, trebuie mărită distanța în mers. Chiar dacă partea carosabilă este uscată, se pot întâlni porțiuni umede, unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanțe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă", vă sfătuiesc oamenii legii.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

"Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă, și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație", mai avertizează polițiștii. 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.33 secunde