ÎCCJ a amânat pentru a patra oară pronunțarea în cazul reabilitării mareșalului Antonescu

279

Articole recomandate

Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat, marți, pentru 6 mai, pronunțarea în recursul Parchetului și al nepotului lui Gheorghe Alexianu la decizia Curții de Apel București, de reabilitare parțială
a guvernatorului Transnistriei, Gheorghe Alexianu, și a celorlalți membri ai Cabinetului Antonescu.
ÎCCJ se află la cea de-a patra amânare de pronunțare în acest dosar în care concluziile au fost puse la termenul din 11 martie. Atunci completul a decis să amâne pentru 25 martie verdictul în acest caz. Pe 25 martie sentința s-a amânat, din nou, mai întâi pentru 8 aprilie, apoi pentru 22 aprilie, iar marți s-a decis o nouă amânare pentru 6 mai.
Purtătorul de cuvânt al Înaltei Curți de Casație și Justiție, judecătorul Mădălina Buta, a declarat că această nouă amânare s-a decis din cauză că avocatul nepotului lui Gheorghe Alexianu a depus la dosar foarte multe documente, iar instanța nu a avut timp să le studieze.
În motivele de recurs ale Parchetului General, procurorii afirmă însă că soluția Curții de Apel București ar fi greșită. Primul dintre motivele invocate de anchetatori vizează faptul că demnitarii Guvernului Antonescu nu ar fi cunoscut la momentul comiterii infracțiunii starea de necesitate de care se vorbește în sentința Curții de Apel.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7111 secunde