Concurs Recursul fostului președinte al OADO, judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție

263

Articole recomandate

Instanța supremă va judeca recursul lui Florentin Scalețchi, fost președinte al Organizației pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO), la decizia Curții de Apel, care a respins luni, ca inadmisibilă, excepția de neconstituționalitate invocată în procesul în care Scalețchi este acuzat de corupție.
Avocatul lui Florentin Scalețchi a invocat, la termenul de luni, o excepție de neconstituționalitate cu privire la unele articole din Codul de Procedură Penală prin care părților le este permisă administrarea unor mijloace de probă, în condițiile în care acestea nu sunt interzise de lege.
De asemenea, Ion Panaitescu a mai invocat neconstituționalitatea prevederilor care interzic părților accesul la documentele secrete din dosar.
Deoarece Curtea de Apel a respins excepția invocată, ca inadmisibilă, avocatul Ion Panaitescu a formulat recurs în cursul zilei de marți, urmând ca acesta să fie judecat de Înalta Curte de Casație și Justiție.
Curtea de Apel București a respins, în 21 ianuarie 2008, ca neîntemeiată, cererea formulată de Florentin Scalețchi, fostul preșe-dinte al OADO, de revocare a interdicției de a părăsi țara, în procesul în care eleste acuzat de DNA de fapte de corupție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8728 secunde