Ministrul Carmen Dan, vizită fulger, la Constanța pentru problema migranților

"Îi tratăm ca pe niște oameni, nu ca pe infractori"

965
8
Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a făcut, la sfârșitul week-end-ului,  o vizită de lucru la Constanța, pentru a afla mai multe detalii despre lupta autorităților cu valul apoape interminabil de migranți. 


Săptămânal, sute de migranți sunt prinși de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în timp ce încearcă să tranziteze România, în drumul lor spre o viață mai bună. Până acum, toate călăuzele care au perceput bani pentru a trece ilegal frontiera au ajuns în arest. 


Ultimul caz în care polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat un pescador suspect de migrație ilegală, la bordul căreia se aflau mai multe persoane, a avut loc în data de 3 septembrie, în jurul orei 6.30. 


Polițiștii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au detectat un pescador suspect în Marea Neagră, la aproximativ 14 mile marine est de Midia, la frontiera maritimă, în afara apelor teritoriale, navigând spre țărmul României.


Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgență efectuarea unei misiuni cu două nave din cadrul Grupului de Nave Constanța și Mangalia pentru identificarea ambarcațiunii, dar și cu sprijinul a două nave aparținând ARSVOM (Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare). Nava nu a răspuns avertismentelor Poliției de Frontieră și nu s-a oprit pentru a fi efectuate verificările specifice, continuându-si deplasarea spre țărmul românesc. Fiind însoțită de navele Gărzii de Coastă, ambarcațiunea s-a oprit pe malul mării, în apropierea portului Midia.


"România dovedește încă o dată că își îndeplinește angajamentele internaționale. Tratăm migranții ca fiind oameni care au nevoie de ajutor, nu ca pe infractori. Toți vor fi însă verificați pentru a ne asigura că siguranța noastră nu este pusă în pericol. Acești migranți, familii cu copii mici în majoritatea cazurilor, pleacă din țările lor fugind, de cele mai multe ori, de războiul care le-a distrus căminele", a declarat Carmen Dan, ministrul MAI, după vizita la Constanța. 


Cele 87 de persoane (48 bărbați, 16 femei și 23 de copii) aflate la bord au fost preluate de polițiștii de frontieră, care au efectuat activitățile specifice în astfel de cazuri. Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz, împreună cu reprezentanți ai IJJ Constanța, IPJ Constanța, ISU Dobrogea și Inspectoratul General pentru Imigrări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta.


"Nu avem nicio înțelegere față de cei care profită de aceste situații și vor să se îmbogățească călăuzindu-i contra cost către țările Uniunii Europene! Operațiunea a fost una de succes, nefiind înregistrată nicio victimă, fapt pentru care felicit toate autoritățile implicate, pentru modul cum s-au coordonat și pentru că au acționat ca o echipă!", a mai ținut să precizeze Carmen Dan. 


Comentează știrea

Irakieni sirieni
5 septembrie 2017
Invazie

Bravo Romania. O s aaju gem ca in vest. Jumate din astia de pe vapor i au bagat in satul de vacanta la saracul ala la.hotel dobrogea. O sa stam la coada la mici dupa irakieni

Toto
5 septembrie 2017
Migranti

Nu erau suficienți puturosii nostri? O sa avem si de import. Ei cauta o viața mai bună fără sa facă nimic.

costica
5 septembrie 2017
Tocmai ai făcut o mare descoperire!

Bani online la calculator, eficient si usor. Oferta limitata pentru cinci mii de persoane extrem de serioase. Castiguri de cel putin patru mii de dolari pe an. Oferim contract de rezolutie globala. Varsta minima 18 ani. Solicitati detalii mai multe la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

ahmet
5 septembrie 2017
groaza

O sa avem si terorism daca asta ne lipsea,uitati ce se intampla in europa fara excepti sunt arabi

o
5 septembrie 2017
pla

Trecerea unei frontiere in mod ilegal constituie o infractiune, deci respectivii sunt infractori. Trebuie prinsi si trimisi inapoi. Asa trebuie gandita situatia la nivelul UE ca altfel vor continua sa vina.

Memet de Constanta
5 septembrie 2017
Irakieni

Pardon la casa dobrogeana nu la hotel dobrogea. Nu dezinformati

sever
5 septembrie 2017
madame carmen

nu stiam ca esti la constanta, caci tocmai am deschis o scoala, mai speciala, pentru aduli si cautam o secretara......

OSCAR
18 septembrie 2017
loan/împrumut,

Eu sunt oscar wesley de nume. Eu locuiesc in romana, vreau să folosesc acest mediu pentru a vă alerta tuturor solicitanților de împrumut să fie foarte atenți, pentru că există înșelătorie peste tot. Acum cateva luni am fost tensionate din punct de vedere financiar, și din cauza disperarea mea am fost scammed de mai multe on-line de creditori. Am pierdut aproape speranța până când un prieten de-al meu ma trimis la un creditor foarte fiabil numit Serghei Shikunov Servicii de Împrumut care să-mi împrumuți un împrumut negarantat de 75.000 de dolari în 24 oră fără nici un stres. Dacă vă aflați în nevoie de orice fel de împrumut, contactati-l acum prin e-mail: [email protected] sunt folosind acest mediu pentru a vă alerta tuturor solicitanților de împrumut, din cauza naiba am trecut prin în mâinile acelor creditori frauduloase mulțumesc.

Pagina a fost generata in 0.7005 secunde