Încă o misiune NATO îndeplinită de echipajul dragorului „Lt. Lupu Dinescu”

102
Încă o misiune NATO îndeplinită de echipajul dragorului „Lt. Lupu Dinescu” - xdragor-1634461782.jpg
Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” a acostat joi, 14 octombrie, în portul militar Constanța, după ce, timp de trei săptămâni, a executat misiuni în Marea Neagră sub comanda NATO, asigurată de Comandamentul Maritim Aliat (MARCOM) de la Northwood, Marea Britanie. Nava militară românească a făcut parte din Gruparea Navală Permanentă a NATO de Luptă Contra Minelor nr. 2, SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group-2), care a mai avut în compunere nava de patrulare spaniolă ESPS „Rayo” (P42), vânătorul de mine italian ITS „Viareggio” (5559), vânătorul de mine turcesc TCG „Edincik” (M260) și dragorul maritim bulgăresc BGS „Shkval” (62).

În ultimele trei săptămâni, cele cinci nave militare aliate din gruparea NATO SNMCMG-2 au executat misiuni specifice de luptă împotriva amenințărilor subacvatice și de supraveghere navală în raioane maritime din Marea Neagră, precum și exerciții în comun cu Garda de Coastă a Georgiei și cu nave turcești din compunerea OBSH (Operation Black Sea Harmony).

La întoarcerea în țară, comandatul dragorului maritim ,,Locotenent Lupu Dinescu” (25), locotenent-comandorul Ionuț Diaconu a raportat „Misiune îndeplinită!”, în cadrul unei ceremonii restrânse organizate în portul militar Constanța.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2763 secunde