Șeful de promoție de la Radiolocație navală a renunțat la o carieră de economist pentru haina militară

263
Șeful de promoție de la Radiolocație navală a renunțat la o carieră de economist pentru haina militară - xmaistru-1630662433.jpg

Articole de la același autor

Maistrul militar clasa V Dan Gheorghe este șef de promoție al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, specialitatea Radiolocație navală. Povestea acestuia poate fi redată în cuvinte puține: la 18 ani, un tânăr din Vaslui pleacă la București unde este admis la Academia de Studii Economice. După trei ani de facultate, lucrurile încep să se distingă în nuanțe neașteptate. Tânărul, acum independent față de familie, simte că profesia de economist nu este cu adevărat drumul lui în viață și că poate realiza mai mult. Călătorește în străinătate, unde lucrează o perioadă, însă, deși îi merge bine, simte o chemare inexplicabilă înapoi acasă. Este anul 2019 și tânărul Dan Gheorghe află că la Constanța există Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Nu stă pe gânduri și își depune dosarul. Ideea de a deveni cadru militar aprinde în el un entuziasm nebănuit. Este admis cu o notă decentă, care îi permite să opteze pentru o specialitate complexă: radiolocația navală. Atunci entuziasmul se transformă în pasiune, dedicare și sursă regeratoare pentru efortul depus pentru a fi cel mai bun din clasă pe domeniul său.

Dan Gheorghe este un tânăr mai degrabă retras, misterios chiar. Poate de aceea, la absolvire, a ales să fie repartizat la o unitate de scafandri de luptă. Tresele aurii de maistru militar îi oferă tânărului absolvent o liniște și o satisfacție pe care de mult le căuta, fără să bănuiască vreun moment pe ce căi îl va purta destinul.

Viața de militar nu e grea, crede maistru militar Gheorghe, dimpotrivă este dinamică și plină de satisfacții dacă știi s-o onorezi cu respectul și devotamentul cuvenite. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4662 secunde