X

Vești pentru militari: de la 1 ianuarie 2022, de la mic la mare, toată lumea face flotări!

14156

Articole de la același autor

De la comandant până la soldat, toți militarii vor trebui să acorde o atenție mai mare educației fizice, după 1 ianuarie 2022. O modificare legislativă recent adoptată îi înștiințează pe militari că cei care nu vor depăși baremele probelor de evaluare, pe o perioadă de un an, vor fi trecuți în rezervă.

Mai marii Armatei Române vor să crească nivelul de pregătire fizică a militarilor. Cel puțin asta reiese din Ordinul ministrului Apărării Naționale M. 99/99, publicat în Monitorul Oficial din 20 mai, prin care sunt aduse modificări Regulamentului educației fizice militare, aprobat prin O. M.Ap.N. 149/2012. Noutățile privind educația fizică a militarilor vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2022, dată de la care, de la mare la mic, cu toții ar trebui să acorde o mai mare atenție pregătirii fizice. Astfel, potrivit prevederilor legale, de educația fizică militară ar urma să se preocupe specialiști sau structuri de specialitate, la nivelul fiecărei unități, iar dacă nu sunt astfel de specialiști, vor fi desemnate cadre militare cu pregătire în domeniu. De asemenea, la nivelul fiecărei unități vor fi „amenajate și dotate spații, astfel încât să respecte regulile de igienă individuală și colectivă, precum și cele de recuperare impuse de trecerea organismului de la efort la starea de repaus: dușuri, saună, masaj, aparate pentru gimnastică medicală”. Totodată, legislația stipulează faptul că se va avea în vedere „planificarea corespunzătoare a activităților, astfel încât durata transportului să nu afecteze intervalul de timp alocat programului de educație fizică militară”.

Se impune subliniat că, potrivit surselor noastre, și în prezent militarii ar trebui să se antreneze aproape zilnic și să-și mențină condiția fizică. „Nu mai este timp și pentru educație fizică, mai ales dacă este personal redus și un om trebuie să îndeplinească sarcinile a doi sau chiar trei oameni”, reclamă surse din rândul soldaților.

Cine nu promovează testările este trecut în rezervă

După antrenamente serioase, vor urma evaluări drastice. „Evaluarea nivelului de pregătire fizică pentru personalul militar se va face obligatoriu de două ori pe an, în lunile aprilie și octombrie, pe grupe de vârste. (…) Personalul militar trebuie să participe la toate probele și să obțină minimum 50 de puncte la fiecare, punctaj corespunzător baremului minim. Personalul militar declarat respins la testul de evaluare a nivelului de pregătire fizică parcurge un program de pregătire individuală, cu o durată de până la șase luni, în funcție de nivelul de pregătire care trebuie compensat pentru a îndeplini baremele minime la toate probele testului”, se mai arată în modificările regulamentului. Iar cei care nu obțin punctajul minim, timp de un an calendaristic, de la ultima evaluare la care au fost punctați cu „respins” vor fi trecuți în rezervă.

„Cadrele militare, indiferent de nivelul structurii, care nu îndeplinesc baremele testului de evaluare a nivelului de pregătire fizică, prevăzute la pct. 3 al anexei nr. 5, pe o perioadă de un an calendaristic de la data când au fost evaluate și declarate respins sunt trecute în rezervă sau direct în retragere, din oficiu, în condițiile legii.

Soldații și gradații profesioniști aflați în aceeași situație suportă consecințe pentru neîndeplinirea criteriilor specifice pentru ocuparea funcției, inclusiv posibilitatea încetării contractului și a trecerii în rezervă”, se mai arată în legislația adoptată recent. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5592 secunde