Săptămână de foc pentru gheparzii dobrogeni: exerciții tactice și marș combinat, pe 50 de kilometri

324
Săptămână de foc pentru gheparzii dobrogeni: exerciții tactice și marș combinat, pe 50 de kilometri - xgheparziactiune-1631191619.jpg
În perioada 30 august - 7 septembrie, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană, rotația a X-a, au executat un exercițiu complex în poligonul Capu Midia. În vederea dislocării în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General Ion Bungescu”, gheparzii dobrogeni au executat un marș combinat, atât pe roți, cât și pe jos, pe distanța de aproximativ 50 km.

În această săptămână de foc, militarii dobrogeni au executat un exercițiu tactic cu trageri de luptă, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, cu complexul antiaerian GEPARD. În ultima parte a exercițiului, gheparzii dobrogeni s-au antrenat în condiții similare cu cele ale ședințelor de tragere cu armamentul ușor de infanterie, urmând ca la finalul săptămânii, aceștia să execute trageri de luptă cu armamentul individual din dotare.

Calificativele obținute au fost bune și foarte bune, militarii dovedind că sunt în măsură să-și îndeplinească misiunile încredințate și că și-au însușit cunoștințele dobândite pe parcursul pregătirii pentru misiune.

Activitățile din această perioadă preced evaluarea finală a militarilor care încadrează Detașamentul de Apărare Antiaeriană, ce urmează a fi dislocat în Polonia.

Începând cu luna octombrie 2021, militarii români vor participa în cadrul Grupului de Luptă din Polonia, pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate, în flancul Nord-Estic al alianței NATO, alături de partenerii americani, britanici, croați și polonezi, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3477 secunde