Incendiu la Mănăstirea "Sf. Elena de la Mare" Costinești. Focul a fost pus intenționat!

228
Incendiu la Mănăstirea

Articole de la același autor

După incendiul devastator de joi, 3 octombrie, în care o mănăstire din județul Constanța a fost distrusă, pompierii constănțeni au fost solicitați, în noaptea de duminică spre luni, 6 spre 7 octombrie, să intervină în curtea unui alt lăcaș de cult. De data aceasta, focul a izbucnit în curtea Mănăstirii "Sf. Elena de la mare" din Costinești și, din primele cercetări, se pare că a fost pus intenționat. 


În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 2,30, un apel la numărul unic de urgență 112 solicita sprijinul pompierilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, căci flăcările cuprinseseră o magazie din incinta Mănăstirii "Sf. Elena de la mare" din Costinești, din zona centrului de tratament existent lângă lăcașul de cult. 


La fața locului au intervenit cinci pompieri de la Stația Tuzla, cu o autospecială, și s-au luptat mai bine de 40 de minute pentru a stinge focul. Magazia a fost distrusă în întregime, dar din fericire flăcările nu s-au extins și la construcțiile din împrejurimi. 
După primele investigații, pompierii au stabilit că focul a izbucnit de la o flacără deschisă; altfel spus, există posibilitatea să fi fost pus intenționat. Drept pentru care, polițiștii au deschis un dosar de cercetare in rem pentru distrugere prin incendiere. 
De menționat că Mănăstirea "Sf. Elena de la mare" din Costinești nu avea nevoie de autorizație de securitate la incendiu, conform legislației. De asemenea, potrivit pompierilor, lăcașul de cult a fost verificat ultima dată în 2018, prilej cu care au fost constatate cinci deficiențe, pentru care reprezentanții lăcașului de cult au primit cinci avertismente. 


Reamintim că, săptămâna trecută, Mănăstirea "Sf. Filip" din Adamclisi a fost distrusă într-un incendiu. Și în cazul respectivului lăcaș de cult, pompierii au constatat absența avizelor de securitate la incendii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4255 secunde