Incendiu puternic la un centru de copii

220
Incendiu puternic la un centru de copii - incendiu-1358608154.jpg
Un incendiu puternic a izbucnit, astăzi după-amiază, la un centru de copii din Onești, iar 11 copii cazați acolo au fost evacuați, la ora transmiterii acestei știri focul fiind lichidat, fără a exista persoane rănite.
Primarul localității băcăuane Onești, Laurentiu Neghină, a declarat că la momentul izbucnirii incendiului în centrul social se aflau 11 copii, care au fost evacuați. Potrivit acestuia, copiii evacuați au fost duși la alte case ale acestui centru social. Primarul a precizat că la ora transmiterii acestei știri incendiul era stins. La rândul său, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău, Mihai Simionescu, a precizat că incendiul a izbucnit la acoperișul centrului social, iar la fața locului au intervenit patru echipaje ale pompierilor, incendiul fiind stins în jurul orei 15.00. Reprezentantul ISU a precizat că imobilul în care funcționează centrul social are o centrală termică care funcționează cu lemne, iar până acum nu a fost stabilită cauza izbucnirii focului.

Potrivit reprezentanților ISU Bacău, incendiul a izbucnit în podul uneia dintre cele șase case de tip familial ale Centrului de Servicii Sociale "Alexandra" Onești, întregul acoperiș, de aproximativ 150 de metri pătrați, fiind cuprins de flăcări. În urma alarmei declanșate de senzorul de incendiu din podul imobilului, toți cei 11 adolescenți cu dizabilități cazați în clădirea respectivă au fost evacuați de către personalul de îngrijire, fără ca vreo persoană să fie rănită.

"În momentul în care cele trei echipaje de pompieri au ajuns la centrul de servicii sociale, incendiul se manifesta puternic la acoperișul uneia dintre clădiri. Flăcările au fost stinse la timp, fără ca incendiul să se extindă, urmând a se stabili și cauza producerii acestuia. Cel mai important este faptul că persoanele aflate în clădire au fost evacuate la timp, fără ca vreo persoană să fie rănită", a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Cei 11 adolescenți evacuați din clădirea cuprinsă de flăcări au fost cazați temporar în celelalte cinci căsuțe de timp familial aflate în același complex de servicii sociale din Onești, unde vor rămâne până la renovarea imobilului avariat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5156 secunde