Incendiu violent la acoperișul unei case naționalizate din centrul Constanței

2164
Incendiu violent la acoperișul unei case naționalizate din centrul Constanței - 398097b2cf427da5c1ae4ddd25af2f10.jpg
Ieri, în jurul orei 11, un incendiu violent a cuprins acoperișul unei case naționalizate situate la intersecția bulevardului Tomis cu strada Tudor Vladimirescu.
La fața locului s-au deplasat de urgență trei autospeciale și o armată de pompieri: trei ofițeri și 15 subofițeri.
Lupta cu flăcările a durat mai bine de două ore, timp în care militarii au oprit extinderea incendiului la imobilele din jur și, în cele din urmă, au stins flăcările. Focul a mistuit aproximativ 100 de metri pătrați din acoperișul clădirii, a distrus podul pe o suprafață de 200 de metri pătrați, a transformat în scrum textile, mase plastice, mobilier din lemn și alte deșeuri aparținând mai multor persoane de etnie romă, cinci adulți și un copil, care locuiau abuziv în podul respectivei case. De altfel, aceste persoane au fost salvate de militari, ele nesuferind vreo vătămare în urma incendiului.
Pompierii au descoperit că în podul casei cuprinse de flăcări se aflau instalații electrice improvizate, cablurile prin care se fura, de altfel, curent electric fiind prinse direct de grinzile casei.
Din cauza apei folosite de pompieri pentru stingerea incendiului, tavanul unui magazin de electrice situat la parterul clădirii s-a degradat, iar 50 de corpuri de iluminat au fost distruse.
Cauza producerii incendiului a fost stabilită, ulterior, de specialiștii din cadrul ISU Dobrogea. Focul a izbucnit, spun pompierii, din cauza unui scurt-circuit la conductorii electrici improvizați, prin care persoanele de etnie romă care locuiesc abuziv la adresa respectivă furau curent electric.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4417 secunde