Incendiul care a mistuit o clădire în Vama Veche, pus intenționat? Se strâng donații pentru ajutarea păgubiților

498

Articole de la același autor

Un imobil din Vama Veche a fost mistuit de flăcări, aproape în întregime, în noaptea de joi spre vineri, 11 spre 12 februarie. Din agoniseala de o viață a proprietarilor clădirii nu a mai rămas aproape nimic, iar pentru că modul în care a pornit incendiul ridica multe semne de întrebare, oamenii legii au deschis o anchetă.

Primele concluzii arată că focul ar fi fost provocat intenționat, la o rulotă parcată în apropierea clădirii, după care s-a extins și la imobil. Mai mult, oamenii legii au și un suspect în acest caz: este vorba despre Rene Corneliu C., un bărbat care mai are și alte probleme cu legea. Astfel, bărbatul este acuzat că în aceeași zi ar fi comis mai multe furturi. Surse apropiate anchetei arată că bărbatul ar fi sustras mai multe ceasuri scumpe, evaluate la mii de euro. Cea mai mare parte din prejudiciu, aproximativ 90%, a fost recuperată, fiind găsită în urma unei percheziții domiciliare.



Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au deschis un dosar penal pentru furt, pe numele bărbatului; acesta a fost prezentat în fața instanței de judecată, care a decis arestarea lui preventivă pentru 30 de zile. Deocamdată, acesta este anchetat și pentru distrugere, în dosarul privind incendierea, dar nu a fost luată nicio măsură, strângându-se probe.

Între timp, comunitatea din Vama Veche se mobilizează pentru sprijinirea familiei căreia i-a fost mistuit căminul, în incendiul devastator.

„Alături de Primăria comunei Limanu prin Compartimentul de Asistență Socială le suntem aproape acestor oameni. Prima problema, mai exact un spațiu de locuit s-a rezolvat. De asemenea, de mâine, locul incendiului va fi curățat și vor fi îndepărtate ruinele casei de către angajații serviciului Limanu Verde. Însă, nevoile acestei familii sunt uriașe în acest moment și orice gest de ajutor contează enorm. O donație financiară sau anumite materiale de construcții, electrocasnice sau mobilier, fie chiar ajutor voluntar pentru reconstrucția unei mici locuințe - toate acestea contribuie la susținerea unei familii care a pierdut tot ce avea, în doar câteva ore. Cel care a făcut focul într-un mod atât de iresponsabil este reținut de Poliție, însă acest lucru nu diminuează drama pe care o traversează acești oameni”, au arătat reprezentanții Asociației People are People. Cei care doresc să ajute o pot face donând în conturile: Asociația People are People - Vama Veche, CIF 39362839, lei: RO14BACX0000001625887002 - Unicredit Bank Mangalia sau pentru euro: RO84BACX0000001625887003 - Unicredit Bank Mangalia. De asemenea, pot fi donate materiale de construcție, mobilă sau electrocasnice.



„Toate sumele de bani, dar și toate donațiile care se vor strânge, vor fi utilizate în mod transparent, astfel încât comunitatea să fie implicată permanent în acest gest colectiv de empatie și susținere reciprocă”, au mai arătat reprezentanții asociației.

Reamintim că în noaptea de joi spre vineri, 11 spre 12 februarie, un apel la 112 anunța un incendiu pe strada Margaretei. La fața locului au ajuns patru autospeciale de stingere. Flăcările înalte au cuprins toată clădirea, iar militarii s-au luptat mai bine de patru ore pentru lichidarea lor. Într-un final, a ars în totalitate rulota și o suprafață de aproximativ 300 mp din pensiune. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5353 secunde