Incendiul de la Salina Praid a fost stins după o intervenție de 12 ore

633
Incendiul de la Salina Praid a fost stins după o intervenție de 12 ore - salina-1375258471.jpg

Articole recomandate

Incendiul care a izbucnit ieri la Salina Praid și care a dus la evacuarea turiștilor și a minerilor aflați în exploatare a fost stins după o intervenție de 12 ore a salvatorilor minieri și a pompierilor civili, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit directorului cancelariei prefectului Harghitei, Adrian Pănescu, focul a fost stins miercuri, în jurul orei 3.00, dar în subteran mai este încă fum și abur și s-a pornit instalația de ventilație a minei, pentru aerisire.

Focul a izbucnit de la un scurtcircuit al sistemului de ventilație, într-o galerie aflată la aproximativ 70 de metri sub baza de tratament și a afectat 30 de metri pătrați de grinzi de lemn și planșee de protecție a galeriei.

Inițial s-a încercat stingerea focului cu stingătoarele, într-o intervenție comună a echipei de salvare minieră și a pompierilor militari, dar întrucât cantitatea de jar era prea mare, conducerea minei a luat decizia să achiziționeze 1.000 de metri de conductă și astfel s-a putut acționa cu apă în zona focarului.

Adrian Pănescu a explicat că au intervenit zece salvatori minieri și șase pompieri de la Serviciul Voluntar Praid, care au folosit echipament de protecție și măști de gaze și au coborât în mină în schimburi, din două în două ore.

"Intervenția a fost dificilă din cauza căldurii sufocante și a fumului din galerie. Din fericire focul a fost stins și acum s-a pornit sistemul de ventilație", a spus Adrian Pănescu.

El a precizat că deocamdată nu se știe când va fi deschisă salina pentru public, decizia urmând să fie luată atunci când vor dispărea fumul și mirosul din pereții minei.

Este pentru prima dată când se întâmplă un astfel de incident la Salina Praid.

În cursul zilei de marți, imediat ce fumul a fost sesizat, comandamentul de intervenție în astfel de situații a luat decizia evacuării în siguranță a celor 800 de turiști și pacienți din salină și a minerilor care lucrau în subteran. De altfel, primii turiști și pacienți nici nu au știut despre ce este vorba, nicio persoană nefiind rănită. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Iunie 2013
Stire din Eveniment : Zona Pescărie, cuprinsă de FLĂCĂRI
Pagina a fost generata in 0.3482 secunde