Închisoare cu executare pentru trafic de persoane

617
Tribunalul Constanța a dispus condamnarea lui Dumitru Zarzali la pedeapsa de trei ani și nouă luni de închisoare și a lui Petre Stan la pedeapsa de trei ani și șase luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de trafic de persoane. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Constanța.
Potrivit rechizitoriului, în perioada 2003 - 2004, Dumitru Zarzali, din localitatea Mihai Kogălniceanu, ar fi racolat mai multe femei, cărora le promitea locuri de muncă în Grecia. Odată ajunse la destinație, ele erau plasate unui grec și obligate să se prostitueze. Șapte tinere au depus plângere împotriva bărbatului. În același mod a procedat și Petre Stan, care a înșelat trei femei. Cercetările în acest caz au fost demarate în 2005 și au fost îngreunate de procedurile efectuate cu autoritățile elene.
Bărbații nu au recunoscut comiterea faptelor. Ei au susținut că le ajutau pe tinere să ajungă în Grecia. Mai mult, Zarzali le-a declarat că obișnuia să aducă din România câte o femeie pentru a avea cu cine întreține relații sexuale pe perioada în care stătea în Grecia. Una dintre tinere, Mihaela Petrău, s-a constituit parte civilă în proces cu suma de 10.000 de euro.
Între timp, autoritățile judiciare elene l-au condamnat pe grec la ani grei de închisoare pentru trafic de persoane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1842 secunde