Inconștiență maximă: beat la volan, a fugit de la locul accidentului

175
Inconștiență maximă: beat la volan, a fugit de la locul accidentului - fondsoferghinionist2-1409587184.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii rutieri admit faptul că trendul de a cauza un accident rutier și de a fugi de la fața locului este unul crescător. Însă făptașii fug nu pentru că ar fi provocat un accident, ci pentru că se simt "cu musca pe căciulă". Un astfel de caz s-a petrecut în Constanța în noaptea de duminică spre luni, numai că șoferul fugar s-a dovedit a fi... ghinionist. 


Polițiștii afirmă că fuga de la locul accidentului este inutilă, făcându-i să consume multe resurse pentru că, în 95% dintre cazuri, făptașul este prins. De la începutul anului, rutieriștii constănțeni s-au confruntat cu 19 cazuri de părăsire a locului accidentului, dintre care ultimul s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni. Ioan Ștefan, de 54 de ani, con-ducea o Dacia pe DJ 228, drumul care face legătură între Castelu și DN 2A. La un moment dat, ajungând în zona Penitenciarului Poarta Albă, din cauza neatenției, șoferul a pătruns pe contrasens, de unde venea un Opel, condus regulamentar, din sens opus, de Claudiu Șerban, de 30 de ani. Acesta din urmă a încercat să vireze brusc către stânga pentru a evita impactul, însă nu a mai reușit, astfel că cele două mașini s-au avariat serios. În timp ce Opelul a părăsit partea carosabilă, oprindu-se în șanțul pluvial aflat pe partea stângă, șoferul Daciei și-a văzut de drum liniștit. Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, conducătorul auto a părăsit locul accidentului. 


N-avea ce să mai facă 
În timp ce șoferul Opelului și martorii sunau la 112, întrucât accidentul produs a făcut două victime, șoferul Daciei își continua nestingherit drumul către DN 2A. Însă norocul avea să i se schimbe. După aproximativ șapte kilometri, de beat ce era, conducătorul auto nu a mai văzut șoseaua bine, astfel că a intrat în șanțul de pe marginea drumului. S-a dat jos, a văzut ce boacănă făcuse și a încercat să dea cu spatele pentru a pleca de acolo. Ghinion, însă, pentru că făcuse pană, astfel încât nu a mai putut pleca de acolo. Oamenii legii spun că un localnic a ieșit din curte și l-a văzut pe șofer cum se agita și abia se putea ține pe picioare de băut ce era. Acesta nu putea merge, așa că a așteptat, conștiincios, venirea organelor de Poliție. 


A tăcut mâlc 
Oamenii legii au ajuns în scurt timp la fața locului și l-au dus la sediul Poliției din Medgidia pentru a-l audia. N-au avut pe cine, pentru că se afla într-o stare prea avansată de ebrietate. N-a dat nicio declarație, a refuzat testarea cu aparatul Drager, dar și recoltarea de probe biologice.  În jurul orei 3.30, acesta a fost reținut pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. "Conducătorul auto va fi cercetat sub aspectul infracțiunilor de vătămare corporală, conducere cu permisul suspendat, refuzul de recoltare a probelor biologice și pă-răsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor care efectuează cercetări", a precizat inspec-torul Marin Dinu, șeful Biroului Rutier Medgidia. Șoferul riscă până la șapte ani de închisoare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 02 Septembrie 2014
Stire din Eveniment : Accident rutier pe strada Cumpenei
Luni, 01 Septembrie 2014
Stire din Eveniment : Coliziune  în fața City Park Mall
Pagina a fost generata in 0.7947 secunde