Infanteriștii marini români, misiune în nordul Europei

834
Infanteriștii marini români, misiune în nordul Europei - infanteristi-1559766692.jpg

Articole de la același autor

Forțele Navale Române participă, în perioada 6-21 iunie, cu 30 de infanteriști marini ai Regimentului 307 Infanterie Marină, la exercițiul multinațional BALTROPS 19, care se va desfășura la Kiel (Germania), Insula Saaremaa (Estonia), Klapeida (Lituania), Ravlunda (Suedia) și în apele internaționale ale Mării Baltice. 


BALTOPS 19 este un exercițiu multinațional anual al NATO, organizat de EUCOM (United States European Command), ce are ca obiectiv asigurarea stabilității și siguranței în zona Mării Baltice, transmite Biroul informare și relații publice - Forțele Navale Române. 


Acest exercițiu vizează, în special, componenta amfibie a operațiunilor de interdicție maritimă și de luptă împotriva amenințărilor asimetrice, dar este, totodată, și un exercițiu întrunit, care cuprinde secvențe de luptă împotriva amenințărilor aeriene, terestre și subacvatice. 


Infanteriștii marini români se vor antrena împreună cu forțe de desant din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Spania, Portugalia și Polonia, punând accent pe acțiunile de patrulare într-un teritoriu ostil și pe reacția la contactul cu inamicul, pe modalitățile de operare pentru ieșire dintr-o ambuscadă, pe executarea asaltului amfibiu și a unui raid în teritoriul inamicului. 
De asemenea, infanteriștii marini vor executa trageri de luptă cu toate categoriile de armament și vor realiza schimburi de experiență cu privire la tehnicile, tacticile și procedurile specifice de la bordul navelor de desant participante la exercițiu. 
Participarea infanteriștilor marini români la exercițiul BALTOPS 19 contribuie la creșterea nivelului de instruire al acestora, precum și la promovarea imaginii Forțelor Navale Române și a României în rândul partenerilor din NATO. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2978 secunde