INFORMAȚIA ZILEI DESPRE CEI DOI COPII RĂPIȚI

420
INFORMAȚIA ZILEI DESPRE CEI DOI COPII RĂPIȚI - copiirapitidetata69302800-1520321172.jpg

Articole recomandate

Cei doi copii din Prahova care au fost luați de tatăl lor fără acordul mamei, fiind dați în urmărire și în consemn la frontieră, au fost găsiți marți dimineață în București, în zona Ambasadei Greciei, alături de bărbat, care nu avea drept de vizită.

"Cetățeanul grec a fost depistat în jurul orei 07.30 în zona ambasadei Greciei din București de către jandarmul aflat in postul de pază. Acesta l-a identificat pe baza semnalmentelor și l-a predat autorităților. Cetățeanul era însoțit de cei doi minori și a cooperat cu jandarmii", a anunțat Jandarmeria București.

De asemenea, Poliția Română a transmis că atât copiii, cât și tatăl lor se află la Secția 8 de Poliție din București, de unde vor fi preluați de polițiștii din Prahova.

Cei doi copii, în vârstă de 8 și 10 ani, au fost dați în urmărire după ce luni polițiștii din Prahova au fost sesizați de către mama acestora, din localitatea Vărbilău, că cei doi ar fi fost luați de tatăl lor, făra acordul său.

Conform Poliției, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, tatăl nu avea drept de vizită și ar fi luat copiii de pe stradă, în timp ce se aflau cu o vecină a mamei, care îi luase de la școală.

Poliția a mai transmis că, din declarația mamei copiilor, bărbatul are antecedente penale în Grecia, aceasta susținând că a fost condamnat pentru trafic de stupefiante. În perioada 2008-2013, ei au locuit în Grecia, iar în 2013 femeia și copiii au venit în țară. Tatăl i-a mai răpit pe copii și în 2014 și i-a dus în Grecia. Femeia a alertat autoritățile, a mers după ei în Grecia și i-a adus înapoi în țară. În 2016, s-a emis hotărâre judecătorească definitivă de custodie exclusivă a copiilor, în favoarea mamei, tatăl neavând drept de vizită.

În 2017, bărbatul - Micheloudachis Georgios - a venit din nou în țară, i-a urmărit cu mașina, atât pe copii, cât și pe femeie, iar aceasta a alertat autoritățile și polițiștii s-au deplasat la fața locului. La vederea acestora, bărbatul a plecat. Poliția spunea că el nu săvârșise nicio faptă penală sau contravențională pentru a putea fi tras la răspundere.

În acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal pentru lipsire de libertate și nerespectarea hotărârilor judecătorești, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.533 secunde